HWSW: Ilyenek az első Ice Lake-processzorok

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 2.
  • Hardver
Link másolása
A május végi technikai bemutatót követően bejelentette az Ice Lake-mobilprocesszorok első tagjait az Intel. A chipgyártó összesen 11 darab új központi egységet mutatott be, hat darab "U", illetve öt darab "Y" típusú modell formájában.

A friss termékek jelentősen átdolgozott Sunny Cove CPU-magokkal, illetve az eddigieknél lényegesen erősebb, Gen11 GPU-val érkeznek, amely a gépi tanulásos műveletek gyorsítására is képes. A kettő- és négymagos CPU-kra elsősorban ultrabookszerű (üzleti) notebookok épülhetnek valamikor az év hátralevő részében. A bejelentéssel párhuzamosan az első tesztek is megérkeztek, melyek szerint az Intel 10. generációs processzorainak számítási teljesítménye vegyes képet fest az alacsony órajelek miatt.

A lapka a megelőző generációhoz hasonlóan legfeljebb négy darab processzormaggal érkezik, tehát az Intel nem emelte tovább a kategória magszámát. A mikroarchitektúrához, ezzel együtt pedig az egyes magok felépítéséhez komolyan hozzányúlt az Intel, amelyre a Skylake 2015-ös bemutatása óta nem volt példa. A vállalat szerint a módosítások hatása átlagosan 18 százalékos IPC-növekedésben mutatkozhat meg, tehát azonos órajel és magszám mellett ennyi gyorsulást hozhat az Ice Lake. Ez bár önmagában nagy ugrásnak tekinthető, a Skylake óta eltelt négy évet tekintve már nem annyira tetemes az előrelépés. (Az AMD még 13-15 százalékról beszélt a Zenről a Zen 2-re lépve, mindössze bő két év leforgása alatt.)

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

16.
16.
PS4jacksony
#13: Én eddig jó pár AMD és pc vel megszívtam kék halál összeomlások fagyások.Egyedül a Ryzen család ami jónak bizonyult legalább is fél évet használtam hibátlanul működött.Az Intel meg Intel :)
6.
6.
adamsfamily
Ahogy elnéztem az Intel árai eléggé elszálltak.
2-3 éve 65 ezerért vettem az i5-7600k-t most 87 rongy.Az i7-7700k-t 105 körül dobálták,most 125.
Akkor azért vettem z270-es lapot,hogy ha fejleszteni akarok,akkor biztos jó lesz az új procikhoz.Jól mellé nyúltam,mert mire ki jött a 8600k,addigra az 1151-es foglalatból 1151 v2 lett.
Konkrétan,ha egyszer procit akarok cserélni,olcsóbban kijövök ha veszek egy ryzen-t alaplappal.:D
4.
4.
strike19
Amd fan vagyok.
De szerintem ez nem lesz rossz.
Jó lesz a következő Macbook Air-be.
Aki ilyen processzort vesz nem videókat vág és játszik.
Ez jó egy Irodai és netes gépbe ahol a 60 fps youtube 2160p a cél.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...