A mikrotranzakciókból is jól elél a Take-Two

A Take-Two is megtartotta aktuális negyedéves pénzügyi beszámolóját, aminek az a legnagyobb tanulsága, hogy a kiadó a bevételeinek több mint a felét már mikrotranzakciókból szedi össze.

A Take-Two 2020-as pénzügyi évének első negyedéves beszámolója szerint 540 millió dollárt szedett össze a kiadó, amiből a nettó bevétel 422 millió dollárra rúgott. Ez 46 százalékos emelkedés az egy évvel ezelőtti eredményhez képest. Ráadásul ennek a bevételnek a 67 százalékát a visszatérő vásárlói költések, vagyis a DLC-k, mikrotranzakciók adják, ami az egy évvel ezelőtti végeredményhez képest 55 százalékos emelkedést jelent. Ez azt jelenti, hogy a teljes bevételből 382 millió dollárt, vagyis közel 91 százalékot az ilyen jellegű vásárlások tettek ki.

Ami a játékok eladásait illeti, ott sincs oka panaszra a Take-Two-nak, hiszen az NBA 2K19 már 12 millió, a Red Dead Redemption 2 25 millió, a Civilization VI 5,5 millió, a Borderlands-sorozat pedig 48 millió eladott egységnél jár, amiből csak a második rész 22 millió darabbal veszi ki a maga részét. Érdekes részlet, hogy májusban még csak 43 millió eladott darabnál jár a sorozat, vagyis a harmadik rész bejelentése alaposan megdobta az eladásokat, mert három hónap alatt további ötmilliót passzoltak el a sorozat egyes darabjaiból.

A jövőt illetően bizakodó a kiadó, hiszen előrejelzésük szerint 860 és 910 millió dollár közé esik majd a második negyedéves bevételük, ráadásul a Q2-ben a visszatérő értékesítések még tovább emelkednek. A kiadó szerint évente további 20 százalékos növekedés várható ezen a területen, míg a digitális értékesítés 40 százalékos emelkedést mutat majd.

20 komment - szólj hozzá!