Saját streamelő szoftvert indít a Twitch

  • Írta: szlav
  • 2019. augusztus 9.
  • Hír
Link másolása
Bemutatkozott a Twitch Studio, a Twitch saját streaming alkalmazása, amelynek a célja, hogy egyszerűbbé és gördülékenyebbé tegye a játékaink közvetítését. A zártkörű tesztre már most jelentkezhetünk.

Ha valaki streamelésre adja a fejét, akkor hamar szembesül a ténnyel, hogy egy minőségi közvetítést nem lehet csak úgy két-három kattintásból összehozni. A külső szoftverek, különféle pluginok és a rémisztőnek tűnő beállítások nem túl felhasználóbarátak - ezen igyekszik változtatni a Twitch Studio.

A legnagyobb streaming platform saját alkalmazása rengeteg olyan beépített funkciót tartalmaz majd, amikért normál esetben több külsős programot is fel kéne keresnünk. Többféle kész sablon közül válogathatunk, amelyek segítségével pillanatok alatt esztétikussá varázsolhatjuk a közvetítéseinket. Nem kell sokat szöszölnünk a bemeneti forrásokkal és ezek kimeneti összeállításával, valamint nem veszünk majd el a hálózati beállítások dzsungelében sem.

A fő hangsúly tehát a könnyű hozzáférésen van, de komoly szerepet kap majd a játékok és a chat integrációja is. Egyre népszerűbbek azok a játékok, ahol a nézőközönség is interakcióba léphet az előadóval - a Twitch Studio a tervek szerint ezt is megkönnyíti majd. Természetesen az olyan alapfunkciók sem maradhatnak el, mint a beépített értesítések, vagy az integrált chatablak.

A Twitch Studio egyesek számára már most elérhető, de érdemes megemlíteni, hogy a program még jócskán fejlesztés alatt áll. A zártkörű bétatesztre ide kattintva tudtok jelentkezni, további információkat pedig a Twitch blogján találtok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...