Take-Two: jön a fotórealisztikus játékok kora?

A GTA és a Red Dead Redemption mögött álló vállalat ügyvezető igazgatója szerint a next-gen konzolokkal tényleg olyan látványt alkothatnak a fejlesztők, ami vetekedni fog a valósággal.

Ugyan már egészen sok részletet tudunk arról, hogy nagyjából mire számíthatunk a következő Xbox és PlayStation hardverével kapcsolatban, a szoftveres oldalról viszont még meglehetősen kevés az információnk. Akadnak közösségi készítésű videók, amelyek megpróbálják belőni, hogy milyen lesz a valós idejű sugárkövetéssel kiegészített következő generációs konzolokon futtatott játékok grafikája, azonban hivatalos anyagoknak igencsak híján vagyunk.

Talán éppen ezért is tűnik izgalmasnak a Take-Two CEO-jának, Strauss Zelnicknek a legutóbbi nyilatkozata, aki feltehetőleg már látta, hogy mire képesek az új masinák, és egészen lelkes a jövőt illetően - olyannyira, hogy a fotórealisztikus játékok korszakát vizionálja a következő évek során.

„Az újgenerációs konzolok érkezése előtt állunk, és ez lehetővé teszi a számunkra, hogy olyan dolgokat hozzunk létre, melyeket korábban még nem tudtunk volna kreatívan megoldani, és ez nagyon izgalmas. Ahogyan már korábban is mondtam, el fogjuk érni azt a pontot, ahol már nem leszünk képesek megállapítani a különbséget aközött, amit számítógéppel csináltak és ami valódi.”

Persze Zelnick rögtön hozzátette, hogy a Take-Two nem kezdi el az összes játékával vadul üldözni a valósággal összekeverhető látványvilágot, néhány játékuk esetében - mint például a Borderlands -, a jövőben is ragaszkodni fognak a sajátos grafikai stílusukhoz. Ugyanakkor az olyan címek esetében, mint például az NBA 2K, tényleg izgalmasan hangzik, ha a TV-ben látott élő közvetítéssel összekeverhető látványt kapunk.

Egyébként már nem is kell olyan sokat várnunk ahhoz, hogy a saját szobánkban is beléphessünk majd a fotórealisztikus játékok korába, ugyanis a tervek szerint mind a PlayStation 4, mind pedig az Xbox One még 2020 során megkapja a maga utódját.

32 komment - szólj hozzá!