PC-n nem lesz előtölthető a Borderlands 3

Habár az Epic Games Store-on már működik elvileg az előtöltés lehetősége, a Borderlands 3 esetében nem lesz elérhető a funkció. Új látnivalókkal tudunk vigasztalni titeket cserébe.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#72
#68: Erre az előfizetés dologra még én is igazat tudok adni. Hosszú távon abszolút nem lesz tartható. Példának okáért a disney is készül a saját streaming szolgáltatásával ahol úgy érzem a piac már elég telített. Nem fogok álszenteskedni, de netflix mellett nem tudom milyen valószínűséggel fogok befizetni a disney féle tartalmakra, pedig alapvetően érdekelnek. Na meg gondolom első körben kis hazánkban lehet nem is fog élni a szolgáltatás...

Ellenben én az EGS jelentétét nem érzem akkora érvágásnak, mint Ultimate aki jóformán hisztérikus rohamot kap tőle. Eddig is szüksége volt az embernek battle.net launcherre, originre, ubiplayre, stb.-re, és ez is közrejátszott abban, hogy a PC-t mint platformot már nem igazán használom munkán, és nézelődésen kívül egyebekre. Erre van 2 célplatformom, kivéve ha az adott cím csak PC-re jön, de akkor sem sírok bele a nagyvilágba. Ettől függetlenül az előfizetéses szolgáltatások és a launcherek összehasonlításánál kicsit olyan mintha az almát a körtével hasonlítanánk össze. Ettől függetlenül a véleményem tartom, hogy mára már annyira túl van fújva a lufi, mint a korábban említett metoo hisztéria...
#70
#68: Én magam mondjuk el is tudom ezt fogadni. Még a metrónál írtam, hogy ha epic shop lesz csak, akkor az pont annyi plusz szolgáltatást fog nyújtani, mint a torrentes verzió, de aztán rájöttem, hogy öreg vagyok én már bohócnak. Metrót mondjuk nem is vettem meg náluk, de kiszórják a PS exeket 10€-ért, úgy már megy a dolog.

Az EGS esete nyilvánvaló, de amúgy van egy trello-juk, ahol figyelemmel lehet követni, miket akarnak fejleszteni. Ha nem akarnak a jövőben fűbe harapni, akkor úgy kell figyelniük, hogy az EGS már ne az úgynevezett cd kulcsos rendszert támogassa, hanem a kulcs nélkülit. Ugye anno a legjobb megoldás volt a cd kulcs, erre épült fel a Steam és utána az egész ipar. (A Steam, ami kezdetekben még nagyobb bullshit volt, mint az epic item shop) Ez a kulcsos rendszer, a sok retailer és maga a G2A nagy szerepet játszott az egész ipar tisztára és jogszerűvé mosásában. Most persze a faszjancsiknak már ez sem elég. Most már az eredeti és jogszerű játékra ugatnak, mert már az sem elég, ha veszed a játékot, csak tőlük, csak drágán akarják, hogy megvedd. Ugye ez mindenkinek világos, hogy nem fog menni.

Ami a legtöbb embernek a valódi bánata az nem az amúgy, hogy egyel több ikon, vagy launcher lesz, hanem az, hogy amit 10 év alatt összetoltak Steam-en, az most egy üzleti dolog miatt ne menjen a levesbe. Rajtam nem segítene, ha a csaknem 400 Steam játékomat engedélyeznék, hogy letöltsem és kiírjam lemezre.

Ez pedig el fog jönni egy ponton.
#68
#67: Ez az "ezer helyre" előfizetés tök igaz. De amúgy a zene streaming szólgáltatók is csinálták ezt az exkuzív megjelenés dolgot ( induláskor ). Mindíg olvasom hogy ne exkluzivással, hanem "szolgáltatással" versenyezzenek. Az a baj hogy azért ez nem annyira egyszerű. A Steam olyan régi, hogy pl. egyszerűen képtelenség rögtön egy jobb rendszerrel előjönni a "semmiből". A film streaming-nél is van egy szint amin nagyon nem lehet túllépni... ( A zenei szolgáltatóknál is csak totál elhanyagolható semmiségek vannak, ott is inkább csak ízlés kérdése ki melyiket válassza ) De elindulni egy szolgáltatással, úgy hogy a konkurens már évek óta a piacon van, úgy hogy mindenben "jobbak", ez teljes képtelenség..... Kell valami más, és az Epic az időleges exkluzivitást választotta. Persze, lehet ezért utálni őket, de azt "követelni" hogy minden szereplő zárjon be, jó a Stream, az irreális elvárás. És azt igenis jól mondta Ra1D3n , hogy a PC nyílt platform, lehet örülni ( ingyen multi ) de néha van hátulütője is.... Ez van. Vagy "megerősödik" az Epic store, (és mivel már üzemel, és nem csak tolni kell bele a pénzt, a háttérben megy / mehet a fejlesztés ) hogy tényleg valódi alternatíva legyen, és akkor ezek az exkluzív marhaságok megszűnnek ( azt is látni kell, hogy ez azért nem olyan jó ám a boltnak, sokba van ez... ) vagy nem sikerül az áttörés, és eltűnnek ( ilyet is láttunk már ). Lehet hogy felhasználó szemmel nem tetszik az embernek mindíg egy piaci szereplő módszere, de azért ne legyünk gyerekek, szuperjószívűkedvesaranyoslelkiismeretes módon senki nem fog a mai világban sikert elérni. Ezt sajnos el kell fogadni.
#67
#62: Azért ennyire nem kell zokon venni semmit, amit a másik mond. Mint a masterrace legnagyobb fattya nyilatkozhatom neked, hogy a torrent az eddig is volt, most is van és lesz is. Az most lényegtelen, hogy jónak látjuk személy szerint, vagy nem, nem erről akartam pofázni. Maga torrent dolog az utóbbi pár évben jeletőset vesztett a felhasználóiból, köszönhetően a Youtube (zene), Spotify, Netflix és hasonló olcsó és finom szolgáltatásoknak köszönhetően.

De mivel most minden jogtulaj minden áron a havi előfizetéses szolgáltatásoktól vár pénzt és emellé jönnek az exkluzív tartalmak, így neked már nem egy szolgáltatásra kellene előfizetned havonta, hanem 74-re. Az utóbbi évek csökkenéséhez képest hatalmas erővel tért vissza emiat a torrent világ szinten és itt csak a csereszne a hab tetejére az EGS. Itt a lényeg nem az Ultimate, meg a masterrace a lényeg. Ha beleküldik a felhasználót egy olyan helyzetbe, ami számára vállalhatatlanul pofátlan, akkor legyen az film vagy játék, eszébe fog jutni a torrent. Az egész világon. Mindenhol.

Ha most elkezdenék azt, hogy az online zenehallgatásért fizetni kell, de van minden, akkor mindenki fizetne. Ha úgy kezdenék el, hogy ez az előadó csak spotify, ez a másik csak deezer, a harmadik csak youtube és mindháromért fizetni kéne, akkor megnégyszereződne a torrent azonnal.
#66
#65: Ezt a kilométeres picsogást elolvassa valaki?
#65
#63: Korábbi témáknál nem én voltam aki fülét-farkát behúzva inkább továbbállt. Ha nem haragszol nem fogom visszanyomozni az adott témát, mert nem vagyok ilyen beteg fazon, hogy ilyen faszságokat feljegyezzek kis noteszba, mint egyesek teszik, sőt még képösszeállítást is készítenek más felhasználókról... Tipikus "morális fölényedet" megint sikerült megcsillogtatnod, a magad egyszerű módján. Értem én, te azt mondod, hogy sötét vagyok, én meg azt mondom, hogy ez csak egy szánalmas kirohanás a részedről. Bocs, de az összes EGS mellett felhozott érv nevetséges. Tehetsz akármilyen ideológiát mögé, de neked az egyetlen érved a dacoskodás, hogy mit képzelnek, meg ez nem verseny, hogy lefizetik, stb... 2 opció lenne:
1: Tudomásul veszed, megveszed így is, ha érdekel a játék, és akarod, hogy a fejlesztő később is tudjon folytatást készíteni a címhez.
2: Mára már elcsépelt az egs miatti sírás, csakúgy mint a metoo mozgalom, amit totál túltoltak, ma meg már a kutya sem beszél róla, és az egs miatti sírás már alaposan túl lett tolva. A célszerű az lenne, hogy befogni a pofád, és nem veszed meg a címet, ergo szavazol a pénztárcáddal az üzletpolitika ellen, addig is lehet játszani mással. Mindig jöttök az érvvel, hogy bezzeg a sztímen csillió-billió jobbnál-jobb játékok vannak, az indie mekkáról nem is beszélve. Akkor talán ideje lenne ezzel a csillió-billió játékkal játszani ahelyett, hogy fröcsögöd a baromságaidat égre-földre. Senki sem kíváncsi a gyötrődésedre

Na meg már ezerszer elmondtam, hogy ha PC-re ha megveszek valamit(ritkán, de szokott ilyen lenni), akkor azt ha kell Piri néni launcherében veszem meg, ha csak ott érhető el. Továbbra is vallom, hogy onnantól kezdve, hogy te és társaid a PC-t választottátok fő platformodnak, mert legjobb teljesítmény, legüberebb látvány, és nyíltságának köszönhető tengernyi lehetőség, pofázásnak helye nincs. Ezt választottátok, akkor vegyétek tudomásul, hogy a steam nem egyeduralkodó(téves gondolat ez a gaben hívőktől). Szerintem épp itt volt az ideje felrázni az állóvizet ezen a fronton, és most lehet, hogy ti vérig vagytok sértve, mert nem tetszik az egs stratégiája, de abba nem gondoltok bele, hogy kb a fikázók nagy része valszeg ugyanúgy a legeredményesebb és leggyorsabb növekedési formát választaná(ahogy teszi az epic is, mert bármennyire gusztustalan is, de ilyen dealekkel lehet megvetni a lábát alaposabban a szegmensben). Kíváncsian várom a szokásos személyeskedős, fröcsögős baromságodat, de azért remélem előtte megerőlteted magad, és megpróbálod az értő olvasás mezsgyéjén átverekedni magad, hogy ne csak lásd amit írok, de értsd is...
#62
#54: Kár volt belemenned ebbe a vitába. A másztörrésznek új a kialakult szituáció, és más megoldást nem tudván különböző fogyatékos megoldásokkal, és elkúrt ideologizálással jönnek bizonyítani az igazukat. Van ez az Ultimate gyerek aki aztán egyenesen mindenkinél okosabbnak, különbnek, szentebbnek hiszi magát, közben máshoz sem ért, csak a szépen csomagolt fröcsögéshez, aki szerint a review bombing egy teljesen normális reakció az egs exkluzivitásra. Innentől kezdve kár vele foglalkozni. Savanyú neki a szőlő, mert a csúcsszuper nyitott PC-s világban ő nem hajlandó letölteni egy klienst(amire az eleve csúcsszuper nyitott platform miatt van lehetőség. Egyszer pozitívum a nyitott platform, de ilyenkor meg negatívum, tehát abszolút totál idiótát csinálnak magukból), mert kína kémkedik, mert exkluzív értékesítési joga van az egs-nek fél-1 évig(nem tudom meddig), de ő olyan fasza gyerek, hogy a steames verzió megvárása helyett inkább lewarezolja. Ha engem kérdezel szánalmas amit művel/nek, de, hogy őszinte legyek, az ő vergődését nézni ritka szórakoztató :) Tipikusan az az ember aki kb lüktető érrel a homlokán ordít a monitornak, már amennyire frusztrált ez a szerencsétlen... :)
#61
#47: Ennel nagyobb hulyeseget nem tudtal volna hozzaszolni? En csak siman nem veszem meg, tehat az Epic erre terel? Erdekes elkepzeles, de amugy lehet hogy oket a Steam hozta letre es egyfajta kamu-ellenzek, hogy mindenki a Steamre menjen, rafinalt ez a Gaben :-)
#60
mert azon amin én járok, nincs klíma.... mekkora szemétség...

( nem értem ez miért maradt le )
#59
#34: Így van, a játék warez NEM lopás. És ez is igaz:

“Ráadásul Magyarországon mindezt a törvény sem tiltja, csak akkor büntetnek, ha te továbbadod, vagy eladod a jogtalanul letöltött játékot. ”

Ugyanakkor a torrent PONT nem esik ebbe bele,mert te letoltőként is megosztod.

A vitához meg -ami unalmas már ezredszerre, mert egyetértés nem lesz - csak a szokásos “képmutató” véleményemet tudom írni, hogy leszarom ki warezol, egyáltalán nem itélkezem, de azt én is utálom amikor ideológia van mellé hogy miért “jogos”. Hogy ne lopás példa legyen, mondjuk azt mondom, hogy nyáron nem veszek bérletet hanem bliccelek
#56
#54: Én azzal tiltakozok, hogy másokat is erre buzdítok, mivel itt a készítőknek úgy sem származik ebből hátránya. Mármint azon kívül, hogy a jövőbeli játékukat se fogják sokan megvenni.
Mondjuk vicces, mennyire reneszánszát éli most a warez, a torrentoldalakon elkezdtek felkúszni a seed-erek számai egs exkluzív játékoknál, úgyhogy láthatóan térnek vissza azok akik anno a Steam miatt leálltak vele.
#55
Nem értem ezt az előtöltési "cirkuszt", én is a megjelenés napján veszem meg a játékot és ugye azt is telepíteni kell a konzolra ami nem 10-20 perc, egy normális felnőttként gondolkodó játékos, azt hiszem nem hisztizne ilyen jelentéktelen baromság miatt.
#54
#53: Te már csak tudod...
Nem vádolok senkit, csak feltételezem. Aki a torrenttel jön, hogy azzal fejezi ki nemtetszését az Epic-kel vagy a kiadóval szemben arról meg joggal lehet feltételezni.
" Én pl ahol lakok nem is lehet torrentezni így, ha akarnék sem tudnék. " Ilyet kár írni, mert ezt vagy elhiszi az ember vagy nem. Vagy igaz vagy nem, teljesen felesleges ilyeneket írogatnod.
Nem hiszem magam páncélos lovagnak, én csak azzal nem értek egyet, ha nem tetszik az Epic vagy a kiadó hozzáállása, annak miért itt kell hangot adni, elég, ha a pénztárcáddal szavazol, ha torrenteznél, akkor azzal, de a lényeg, hogy ne itt reklámozd ezt a módszert, ez az, amit nem tudsz megérteni.
Ha nem torrentezel, akkor elnézést, de nem csak neked szól ez a szöveg, hanem bárkinek, aki ezt csinálja. Akinek nem inge, ne vegye magára.
"pedig egy játékod sincs" Ezt honnan veszed? Vagy voltál már nálam? És még én böfögök be méretes nagy hülyeséget és így tovább?
" Tuti valami konzolos vagy" Egetlen konzolom volt egész életemben, az pedig nem más, mint a sárgakazettás Nintendó, úgyhogy ezzel nagyon mellélőttél.
#53
#41: Itt az a baj, hogy nem ismersz senkit, akinek írogatsz, nem tudod, hogy torrenteznek-e, vagy nem. Én pl ahol lakok nem is lehet torrentezni így, ha akarnék sem tudnék. Viszont az, hogy beböfögsz egy méretes nagy hülyeséget, amire reagálnak, utána meg már mindenki nagy lopós torrrentezős szerinted. Holott pont te nézel ki úgy a hsz-eid alapján, mint akinek semmi játéka sincsen és jó eséllyel torrentezik.

Érted, szerinted a torrent az lopás, mert kenyér. Más szerint nem kenyér, akkor az már torrentes. Hát ha az lennék akkor sem szégyellném, csakhogy itt kettőnk közül te vagy az aki folyamatosan a levegőbe beszéli a hülyeséget meg vádol másokat. Mert valami fehér páncélos lovagnak hiszed magad, pedig egy játékod sincs. Tuti valami konzolos vagy, aki egyszer vett egy használt lemezt utána meg életében csak azt cserélgette használtan. Ez látszik rajtad.