Döcögősen indult a No Man's Sky: Beyond

Már játszható a No Man's Sky eddigi egyik legnagyobb és legfontosabb frissítése, de akik korán csapnak bele a kalandozásba, azok készüljenek: rázós lesz az út. A Hello Games szerencsére gőzerővel dolgozik a javításokon.

Úgy tűnik, hogy a No Man's Sky: Beyond rajtja tükrözi az alapjáték premierjét. Igaz, itt nem a tartalom hiánya a ludas: egyszerűen arról van szó, hogy az új frissítés sokak számára szörnyen bugossá, olykor játszhatatlanná tette az űrbéli kalandozást.

A konzolos változat komoly framerate-problémákkal küzd, ez néhány PC-s konfiguráción pedig hatványozottan igaz az újonnan bevezetett VR-módban. Aki játszott már szaggató VR-játékkal, az tudhatja, hogy az az élmény bizony no bueno.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa; komoly gondok adódtak az új 32 fős többjátékos mód központi helyszínével, a The Nexusszal is. Ne lepődjetek meg, ha sikertelen lesz az állomásra vezető út: számos játékos jelentette, hogy a helyszínre való belépéskor, vagy éppen a távozás után crashel a játék. Ha mégis sikerül bejutnotok, akkor könnyen előfordulhat, hogy T-pózban repülve fedezhetitek fel a helyszínt, ahol elképzelhető, hogy egy újabb hibának köszönhetően egy lelket sem találtok majd.

A beszámolót pedig még folytathatnánk, de nyugtasson mindenkit a tudat, hogy a Hello Games tökéletesen tisztában van a játék jelenlegi állapotával, jelenleg pedig minden erejükkel azon dolgoznak, hogy kikupálják a hibákat, kezdve a legsúlyosabbakkal. Ha az utóbbi egy-két év alapján vonhatunk le következtetéseket, akkor valószínű, hogy nem csak a szájuk jár, hiszen mára a kezdetekben igen kiábrándító játékból egy igazi remeket alkottak.

6 komment - szólj hozzá!