GC 2019: Folytatást kap a King's Bounty

Közvetlen folytatást kap a 90-es évek egyik legjobb középkori körökre osztott stratégiai játéka, a Heroes of Might and Magic elődjének is tekinthető King's Bounty. A számozott második rész valamikor jövőre jelenik meg.

A bejelentés szerint a King's Bounty folytatását az 1C Entertainment készíti, a játék valamikor jövőre jelenik meg, méghozzá PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is. A második rész megőrzi a 90-es években sikert sikerre halmozó első felvonás örökségét, vagyis most is egy középkori világban kell három hős közül kiválasztanunk a számunkra a legszimpatikusabbat, akit irányítva aztán biztosítanunk kell birodalmunk védelmét és nyugodt hétköznapjait. 

Természetesen megmarad a körökre osztott stratégiai vonal, viszont most már kapunk egy szerepjátékos szálat is, ami újabb réteget ad a játék mélységéhez, így döntéseink máshogy is befolyásolni fogják a történet alakulását. Nagyon nem mindegy, hogy vállaljuk, hogy birodalmunk lakóit csatába küldjük, vagy éppen megpróbáljuk békés eszközökkel megoldani a szomszédos faluval szembeni konfliktusunkat.

A játékmenetnek a körökre osztott harcok mellett lesz egy másik aspektusa is, választott hősünkkel ugyanis külső nézetben járhatjuk a játék nyitott világát. Mellékküldetéseket vehetünk fel, szabadon felfedezhetjük a vadont, vagy éppen izgalmas emberekkel, karakterekkel találkozhatunk és elegyedhetünk szóba utunk során. A történet ráadásul aktuális témát feszeget, egy rejtélyes penész ugyanis teljesen tönkreteszi a földek terméseit, így az érintett területek lakói kénytelenek Nostria királyságába menekülni. A mi feladatunk lesz, hogy a menekülteknek ételt és menedéket biztosítsunk, de nem biztos, hogy Antara birodalma helyén tudja kezelni a váratlanul kialakult helyzetet.

A játék már előrendelhető, ráadásul háromféle kiadás közül is választhatunk. A Knight's Edition 59,99 dollárba fog kerülni, és az alapjáték mellett tartalmazni fogja a játék zenei anyagát, egy digitális képeskönyvet, illetve a Hounds of War nevű csatalovat. A Lord's Edition 69,99 dolláros árcetlije természetesen további tartalmakat jelent, így aki erre fizet be, az a fentiek mellett kap még egy Armor of the Devastated nevű páncélt, korai hozzáférést a játék bétájához, illetve a teljes játékhoz is három nappal korábban férhetnek hozzá a vásárlók. Emellett egyéb spéci kiegészítők is üti a markotokat, ha ezt a kiszerelést választjátok.

A King's Edition 99,99 dollárba fog kerülni és a fentiek mellett tulajdonképpen csak további kiegészítéseket, tartalmakat kínál, legyen szó pajzsokról, csatalovakról vagy egy speciális mellékküldetésről.

3 komment - szólj hozzá!