Need for Speed: Heat - nem lesznek loot boxok

Fizetős autócsomagok viszont igen. Az EA szakított a Need for Speed: Payback rendszerével, így várhatóan nem találkozunk majd valódi pénzzel megvásárolható, véletlenszerű jutalmakat tartalmazó csomagokkal.

Néhány napja hivatalosan is bemutatkozott a Need for Speed: Heat, így nem meglepő, hogy az utca adrenalinhajhászai máris kérdésekkel ostromolják a fejlesztőket. A játék közösségi menedzsere, Ben Walke (F8RGE) Redditen válaszolt néhány fontos, a megjelenés utáni üzleti modellre vonatkozó kérdésre.

Walke elárulta, hogy nincsenek és nem is lesznek loot boxok az új Need for Speedben, melyre hamar újabb kérdés érkezett: miből finanszírozzák majd a premier utáni extra tartalmakat? Walke válaszából megtudhattuk, hogy további autócsomagokra számíthatunk, mégpedig hagyományos, fizetős DLC formájában. Tervben van egy úgynevezett "time-save pack" is, amely láthatóvá teszi a világ összes gyűjthető tárgyát a térképen, de ennyi, más kiegészítőt, vagy véletlenszerű jutalmakat osztó dobozokat nem találunk majd.

Nem meglepő, hogy az EA idén visszafogja a "meglepetésmechanikáit", hiszen a loot boxok kérdése körül jogi szinten is egyre jobban szorul a hurok, arról nem is beszélve, hogy több sikervárományos címe körül is kifejezetten emiatt tört ki a múltban felháborodás.

19 komment - szólj hozzá!