Remek platformjátékkal készül az Epic Store

Tény, hogy az e heti felhozatalt nehéz überelni, de jövő héten is érdemes lesz bezsebelni az Epic Games Store ingyenes játékát. Egy nagy sikerű puzzle-platformer, a Fez ütheti majd a markunkat.
  • Írta: szlav

Kommentek

#9
#7: Nem a "juss el A-ból B-be a kamerát forgatva" puzzlekre gondoltam, amik legjobb esetben sima cube-ot adnak a játékban, hanem a titkos anticube-ok megszerzését, amikért tényleg gondolkodni kell, kódot fejteni, számrendszert felismerni, meglátni és rájönni dolgokra.
Sokkal több minden van ebben a játékban, mint amit az alap végigjátszás ad, csak egy kicsit meg kell erőltetni magad.

https://i2.wp.com/killscreen.com/wp-content/uploads/2015/08/fezpc2_1_big.jpg?resize=880%2C495&ssl=1
Például ott jobboldalt a kőtábla egy secret anticube-hoz vezet

De ha ezeket nem is számoljuk akkor is egy korrekt puzzle platformer volt a Fez, csak úgy nem kéne leszarozni
#7
#6: már jóval a FEZ előtt is voltak ilyen játékok, nem ez találta fel a spanyol viaszt... csak példaként említeném a PSP-re megjelent Echochrome-ot, ahol még ennél sokkal jobban lehetett forgatni az egész teret.
#6
Mindenem a puzzle műfaj és a Fez egy csodálatos játék volt, ahol öröm volt sajátkezűleg lefordítanom a játékon belüli kódolt abc-t.
Rengeteg kreatív fejtörő és mindblow pillanat volt benne, sokszor "outside of the box" kell gondolkozni és emellé jön az aranyos de gyönyörű grafika és az ötletes játékmechanika, amire építi az egész világot.
#5
#1: az hát, egy bot egyszerű érdektelen fos, csak amikor az indie láz elkezdődött akkor ez ott volt az elsők között, és iszonyatosan fel lett hypeolva, meg az alkotója is rátett pár lapáttal a kirohanásai miatt
#4
Pedig nem rossz. Mobilra meg épp, hogy jó. Csak rá kell érezni a pályákra.
Ha valakinek bejött pl. a Monument Valley fejtörős játéka, akkor bátran ajánlom ezt is. Hasonló műfaj, csak más megvalósitás.
#1
Mindenem a platformer műfaj, de a Fez szerintem egy szar.