GC 2019: Gears 5 - íme, a hordamód és a kampány

  • Írta: fojesz
  • 2019. augusztus 19.
  • Videó
Link másolása
A Microsoft az ígéretéhez hűen a Gamescomon leleplezte a Gears 5 hordamódját, és a kampányból is kiadott egy rövid kedvcsinálót. Az biztos, hogy a rajongóknak nem lesz oka panaszra.

A hordamód az Inside Xbox során került elő, ennek több figyelmet is szentelt a kiadó. Habár a kooperatív móka alapjai nem változtak (ezúttal is a hullámokban érkező ellenfelek ellen kell kitartanunk), néhány jelentős ponton belenyúltak a fejlesztők a koncepcióba.

A legfontosabb változtatás, hogy ezúttal minden játékos egyedi karakterek közül válogathat, akik egy-egy ulti képességgel indulnak csatába. JD például tüzérségi támogatást tud kérni, Kait láthatatlanná válhat, sőt még Jacket is irányíthatjuk, ő buffolni tudja a csapattársakat, illetve meghackelheti az ellenfeleket.

A csapatoknak ki kell építeniük a védelmüket, ha pedig ügyesek, idővel szintet léphetnek, és egyre hatékonyabbá válhatnak a harcban. Újdonságnak számítanak az úgynevezett Power Tapek is: ezeket a pályák különböző pontjain szórják szét a készítők, és a céljuk az, hogy a játékosok ne fészkeljék be magukat egy-egy helyre, inkább védjenek be újabb területeket az értékes jutalom fejében.

A későbbiekben újabb karakterek is várhatók a hordamódhoz, ízelítőként pedig már a megjelenéskor elérhetővé válik az a csomag, amely a Halo: Reach karaktereit Emile-A239-et és Kat-B320-at adja hozzá a játékhoz - ők egyébként a Versusban is elérhetőek lesznek. 

A Gears 5 az épp futó Opening Night Live során a kampányából is adott egy kis ízelítőt, ezt a kedvcsinálót alább találjátok:

A Gears 5 szeptember 10-én jelenik meg PC-re és Xbox One-ra. Friss bejelentés, hogy a játék számítógépekre nemcsak a Microsoft Store-ból, hanem a Steamről is megvásárolható lesz, a program ráadásul a keresztplatformos játékot is támogatja majd.

7.
7.
user101
Az első jó volt, aztán box-on totál érdektelenségbe fulladt részemről a sorozat... Ez talán meghozza a kedvem hozzá újra... Csak aztán ne legyen negatív értelemben meglepetés...
6.
6.
Marcus papi.
Megélte, hogy megöregedik, de azért tolja az ipart még ilyenkor is. Mint egy igazi akcióhős. Meg az, hogy amikor már a trailer is in-engine és beton 60-al megy, hogy nem folyik ki a szemem tőle. Várhatóan ez játék közben is ilyen lesz, be lehet akasztani a 4-et is 144-re és egyet nem röccen soha.

Amit láttam story trailerben, nekem bejött nagyon és meg is hozta a kedvem hozzá. Dara meg nagy harapós szar szörnyek. Ezt 1000%, hogy tolni fogom és mivel azért ez a cím mindig jól meg van csinálva, ezt érdemesebb nehezebb fokozaton is esetleg tolni.

A másik trailert nem néztem meg. Szerintem nem is fogom. Érdeklődés teljes hiánya.
5.
5.
maros1977
#2: A ps+ is adja a havi játékot!! És multy az amiért fizetsz. Béke veled
3.
3.
Őrnagy
A trailer fasza. Várjuk a játékot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...