GC 2019: Gears 5 - íme, a hordamód és a kampány

A Microsoft az ígéretéhez hűen a Gamescomon leleplezte a Gears 5 hordamódját, és a kampányból is kiadott egy rövid kedvcsinálót. Az biztos, hogy a rajongóknak nem lesz oka panaszra.

A hordamód az Inside Xbox során került elő, ennek több figyelmet is szentelt a kiadó. Habár a kooperatív móka alapjai nem változtak (ezúttal is a hullámokban érkező ellenfelek ellen kell kitartanunk), néhány jelentős ponton belenyúltak a fejlesztők a koncepcióba.

A legfontosabb változtatás, hogy ezúttal minden játékos egyedi karakterek közül válogathat, akik egy-egy ulti képességgel indulnak csatába. JD például tüzérségi támogatást tud kérni, Kait láthatatlanná válhat, sőt még Jacket is irányíthatjuk, ő buffolni tudja a csapattársakat, illetve meghackelheti az ellenfeleket.

A csapatoknak ki kell építeniük a védelmüket, ha pedig ügyesek, idővel szintet léphetnek, és egyre hatékonyabbá válhatnak a harcban. Újdonságnak számítanak az úgynevezett Power Tapek is: ezeket a pályák különböző pontjain szórják szét a készítők, és a céljuk az, hogy a játékosok ne fészkeljék be magukat egy-egy helyre, inkább védjenek be újabb területeket az értékes jutalom fejében.

A későbbiekben újabb karakterek is várhatók a hordamódhoz, ízelítőként pedig már a megjelenéskor elérhetővé válik az a csomag, amely a Halo: Reach karaktereit Emile-A239-et és Kat-B320-at adja hozzá a játékhoz - ők egyébként a Versusban is elérhetőek lesznek. 

A Gears 5 az épp futó Opening Night Live során a kampányából is adott egy kis ízelítőt, ezt a kedvcsinálót alább találjátok:

A Gears 5 szeptember 10-én jelenik meg PC-re és Xbox One-ra. Friss bejelentés, hogy a játék számítógépekre nemcsak a Microsoft Store-ból, hanem a Steamről is megvásárolható lesz, a program ráadásul a keresztplatformos játékot is támogatja majd.

7 komment - szólj hozzá!