Pókember kiszáll az MCU-ból

Úgy tűnik, hogy búcsút mondhatunk Pókember és a Bosszúállók (illetve egyéb Marvel-hősök) közös kalandjainak. Kevin Feige üzleti okok miatt megszakította a kapcsolatot a Pókember-jogokat birtokló Sonyval.

Tom Holland Spider-Manje két önálló film és néhány vendégszerep után a Marvel-moziverzum szerves részévé vált, de úgy tűnik, hogy a jövőben mégsem láthatjuk majd őt a világ leghatalmasabb szuperhősei mellett. A Deadline információi szerint ugyanis a Marvel Studios élén álló Kevin Feige kiszállt a Sonyval (ugyebár még mindig itt vannak a Pókember-jogok) kötött partneri megállapodásból.

A szomorú hír mögött természetesen a pénzügyek állnak. A Deadline forrásai szerint a Disney 50 százalékos részesedést követelt a jövőben érkező Pókember-filmekből, a karakter azonban a Sony talán legnagyobb ütőkártyája, nem csoda tehát, hogy visszautasították a kezdeményezést.  (Az új Pókember eddig több mint 1,1 milliárd dollárt hozott, eddig ez a legjobban tejelő filmje a Sonynak.) Ez lett volna az ára annak, hogy a korábbi filmeken vezető producerként dolgozó Kevin Feige és a Marvel Studios csapata a jövőben is iránymutatást adjon a hálószövő filmjeinek, valamint hogy a hatalmas filmes univerzum részének tekintsék a karaktert.

A jövőben tehát a Sonynak önerőből, a Marvel és a Disney hátszele nélkül kell boldogulnia. A nézők számára mindez pedig azt jelenti, hogy Peter Parker a jövőben valószínűleg nem a Bosszúállók oldalán, hanem az olyan karakterek társaságában tűnhet fel, akik az önálló képregények lapjairól, illetve a Pókember-játékokból lehetnek ismerősek. A Venom 2 és a Morbius-film ugyebár javában készülnek, de a puskacsőben vannak már Black Cat, Silver Sable és Kraven mozis projektjei is.

40 komment - szólj hozzá!
Minden, ami fotómód: kövesd az Instagram-oldalunkat!
A Gamekapocs Instagram-oldalát azért indítottuk el, hogy felületet adjunk a magyar játékosok legjobb fotómóddal készített képeinek. Fogd a legjobb alkotásaidat, és csatlakozz hozzánk te is!