GC 2019: Újabb Sony-játékok jöhetnek PC-re

Elképzelhető, hogy a Journey és a Quantic Dream játékai után újabb PlayStation-exkluzívok költöznek majd át PC-re, legalábbis erre utalt egy interjúban Shawn Layden. Külön érdekesség, hogy ezúttal házon belüli fejlesztésekről van szó.

Noha a Sony kevésbé van összenőve a PC-vel (legalábbis a Microsofthoz képest), azt nem mondhatjuk, hogy nem jutnak el a PlayStation-exkluzívok a számítógépekre: habár nem házon belüli fejlesztés, a kiadó címe a Journey, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human is, ezek pedig már nem csak PlayStationön játszhatóak.

És úgy tűnik, ennél már csak jobb lesz a helyzet. Shawn Layden, a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios fejese egy Bloombergnek adott interjúban utalt rá, hogy a jövőben újabb - ezúttal már házon belül fejlesztett - PlayStation-exkluzívok költözhetnek PC-re. Layden szerint ezek olyan címek, amelyeknek "nagyobb installált bázisra lehet szükségük" - különösen a multiplayer játékok lehetnek esélyesek a portra.

Ennek fényében érdemes megemlíteni azt a friss bejelentést, hogy a Sony kiadásában megjelenő, de a Robot Entertainment fejlesztette ReadySet Hero PlayStation 4 mellett PC-re is befut majd október 1-jén. A játék az Epic Game Store-on keresztül lesz elérhető.

39 komment - szólj hozzá!