Így fest a PlayStation 5 dev kitje

Hozzánk, játékosokhoz ugyan egész biztosan egy teljesen másféle doboz kerül majd, de akkor is érdemes egy pillantást vetni a következő generációs PlayStation fejlesztői változatát ábrázoló rajzokra.

Néhány napja a LetsGoDigital oldalán feltűnt pár különös szabadalmi rajz, melyeken a PlayStation 5 vázlatai láthatók. A képeken feltűnik Yasuhiro Ootori neve is (igaz, csúnyán elgépelve), akit a PlayStation 4 vezető mérnökeként ismerhetünk. Már csak az elírt név miatt is rezgett a léc a képek valóságtartalmát illetően, de úgy tűnik, hogy mégsem légből kapott firkálmányokról van szó.

Ma ugyanis Matthew Stott, a Codemasters vezető dizájnere is csatlakozott a fenti képek hatására megindult párbeszédhez és elárulta, hogy ez bizony egy létező dolog - a PlayStation 5 fejlesztői változatáról van szó. "Ez egy dev kit, nálunk is van néhány ilyen az irodában" - írta Stott. A Twitteren közzétett üzenetet mostanra azonban törölték.

Feltétlenül érdemes kihangsúlyozni, hogy a fejlesztőknek jócskán előre kiküldött dev kitek szinte sosem hasonlítanak a végleges, piaci változathoz, így tehát nincs okotok megrémülni, ha nem szívlelitek a fenti dizájnt - jó esély van rá, hogy felhasználóként sosem találkozunk majd az ehhez hasonló darabokkal.

36 komment - szólj hozzá!