Battlefield V - mégsem érkezik az 5v5-játékmód

A DICE már jó ideje belengette a Battlefield V kisebb csapatos, 5v5 felállású kompetitív játékmódját, de úgy tűnik, hogy ezek a tervek mégsem valósulnak meg. A fejlesztőcsapat a hibajavítást és más játékmódokat helyez fókuszba.

A DICE a Battlefield V-tel igyekezett nyitni a versenyszerű játék irányába, de úgy tűnik, hogy vannak olyan elemek, amelyek nagyobb figyelmet igényelnek; hiszen ha egy shooter (vagy bármely más játék) elveszíti a széleskörű közönségét, akkor ott valószínűleg nem indul virágzásnak a kompetitív szcéna sem. Erre a konklúzióra jutott Ryan McArthur, a játék vezető producere is, aki a legfrissebb levelében elmagyarázta, hogy miért ejtették a korábban megígért 5v5-ös játékmódot.

"Nehéz volt eljutni ahhoz a döntéshez, hogy végül ne készítsük el az 5v5-módot" - írta McArthur. "De az igazság az, hogy fontosabb, hogy a hibajavításra koncentráljunk, illetve hogy elérjük a tartalmi frissítések kitűzött céljait. -- Ettől függetlenül továbbra is dolgozunk azon, hogy kiépítsünk egy kompetitív színteret a játékon belül. Tudjuk jól, hogy a közösségen belül él a kompetitív színtér, így tehát fontosnak tartjuk, hogy kiépítsünk mindent, ami támogatja ezt a kezdeményezést. -- Ez az irányváltás elősegíti majd azt, hogy újabb és újabb tartalmi frissítésekkel bővíthessük a játékot, illetve hogy friss élményt kínáljunk a már meglévő játékmódokon belül."

12 komment - szólj hozzá!