Készül a Metro 2033-film

Az orosz Gazprom Media alá tartozó TNT-Premier Studios Company, a TV-3 Channel és a Central Partnership Film Company közreműködésével készül a Metro 2033-film, aminek készítésében a könyv írója, Dmitry Glukhovsky is segíteni fog.

Három évvel ezelőtt már volt róla szó, hogy filmváltozatot kaphat a Metro 2033. Akkor a könyv szerzője, Dmitry Glukhovsky úgy nyilatkozott, hogy sikerült megállapodást kötnie Michael De Luca és Stephen L'Heureux producerekkel. Ebből a munkakapcsolatból végül nem született semmi komoly eredmény, ahogy azokból a tervekből sem, amikor az MGM vitte volna vászonra a címet, vagy amikor 2013-ban a játékváltozatok jogait birtokló Koch Media fejese játszott el a Metro megfilmesítésének gondolatával.

A Variety azonban most arról számolt be, hogy az orosz filmipar csapott le a Metro 2033 megfilmesítési jogaira. A munkálatok jövőre kezdődhetnek el, az orosz bemutató pedig 2022. január 1-jére lett belőve. A filmet három nagy produkciós cég, az orosz Gazprom Media alá tartozó TNT-Premier Studios Company, a TV-3 Channel és a Central Partnership Film Company  hármasa készíti. Tanácsadóként Glukhovsky is közreműködik a film készítésében.

Glukhovsky úgy nyilatkozott a bejelentés után, hogy korábban lehetetlennek tartotta, hogy talál Oroszországban olyan producereket, akik minőségi adaptációt készítenének az ő alapanyagából. Végül úgy érzi, sikerült mégis a legjobb csapattal leszerződnie, az ő ambíciójuk ugyanis megegyezik az övével: azaz egy olyan világklasszis blockbustert szeretnének készíteni, ami teljesen ámulatba ejti majd a regények rajongóit.

Hasonlóan lelkes nyilatkozatot adott ki a készülő mozifilm egyik producere, Valery Fedorovich is, aki elmondta, hogy az orosz szerző könyvfolyama világszerte ismert, és komoly hatással volt a sci-fi rajongókra és a játékosokra, így a Gazprom Media Holdingnál mindent megtesznek majd, hogy eddigi legambiciózusabb munkájuk legyen a Metro 2033-film.

12 komment - szólj hozzá!