Készül a Metro 2033-film

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 24.
  • Cooltúra
Link másolása
Az orosz Gazprom Media alá tartozó TNT-Premier Studios Company, a TV-3 Channel és a Central Partnership Film Company közreműködésével készül a Metro 2033-film, aminek készítésében a könyv írója, Dmitry Glukhovsky is segíteni fog.

Három évvel ezelőtt már volt róla szó, hogy filmváltozatot kaphat a Metro 2033. Akkor a könyv szerzője, Dmitry Glukhovsky úgy nyilatkozott, hogy sikerült megállapodást kötnie Michael De Luca és Stephen L'Heureux producerekkel. Ebből a munkakapcsolatból végül nem született semmi komoly eredmény, ahogy azokból a tervekből sem, amikor az MGM vitte volna vászonra a címet, vagy amikor 2013-ban a játékváltozatok jogait birtokló Koch Media fejese játszott el a Metro megfilmesítésének gondolatával.

A Variety azonban most arról számolt be, hogy az orosz filmipar csapott le a Metro 2033 megfilmesítési jogaira. A munkálatok jövőre kezdődhetnek el, az orosz bemutató pedig 2022. január 1-jére lett belőve. A filmet három nagy produkciós cég, az orosz Gazprom Media alá tartozó TNT-Premier Studios Company, a TV-3 Channel és a Central Partnership Film Company  hármasa készíti. Tanácsadóként Glukhovsky is közreműködik a film készítésében.

Glukhovsky úgy nyilatkozott a bejelentés után, hogy korábban lehetetlennek tartotta, hogy talál Oroszországban olyan producereket, akik minőségi adaptációt készítenének az ő alapanyagából. Végül úgy érzi, sikerült mégis a legjobb csapattal leszerződnie, az ő ambíciójuk ugyanis megegyezik az övével: azaz egy olyan világklasszis blockbustert szeretnének készíteni, ami teljesen ámulatba ejti majd a regények rajongóit.

Hasonlóan lelkes nyilatkozatot adott ki a készülő mozifilm egyik producere, Valery Fedorovich is, aki elmondta, hogy az orosz szerző könyvfolyama világszerte ismert, és komoly hatással volt a sci-fi rajongókra és a játékosokra, így a Gazprom Media Holdingnál mindent megtesznek majd, hogy eddigi legambiciózusabb munkájuk legyen a Metro 2033-film.

12.
12.
user101
Hát akkor R.I.P. mozifilm... A Játék bár nem volt életem játéka, de azért elég jó volt, hogy bárkinek nyugodtan ajánljam... Kár érte...
10.
10.
Diabolis83
Hát az Éjszakai Őrség sem sikerült túl fényesen... Legalábbis nem sok köze van a könyvhöz. De a remény hal meg utoljára, a lepényhal után...
7.
7.
Heldengeist
#6: Könyvadaptáció azért szokott jól sikerülni, a film pedig gondolom nem a játékot fogja adaptálni, hanem a könyvet.
6.
6.
kastorhun
Sok sikert hozzá, de van olyan érzésem hogy pocsék film lesz pont mint a többi adaptáció.
5.
5.
Heldengeist
#3: Ezt úgy írod, mintha a Hollywoodi filmek legjava nem propagandafilm volna.
3.
3.
KőbányaKispest
Az egyikőtök eszébe sem jut, hogy ha orosz kézbe kerül a jog (Gazprom), akkor az egészből elég gyanúsan ororsz propaganda film lesz. Magyarán egyértelműen amerika lesz a hibás meg a nyugat mindenért, éljen Putyin, és az orosz nép az isten.
1.
1.
Perseus84
Ez a leheto legjobb hir. Oroszok nagyon tudnak valamit. Ha ez amcsi kezbe kerul az totalis katasztrofa lett volna
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...