Frissítve: Felújított kiadást kap két Disney-játék

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 29.
  • Pletyka
Link másolása
Épp Nashville-ben tartják az idei GameStop Managers Conference-t, ahol kiderült, októberben két klasszikus Disney-játék is visszatér, méghozzá felújított kiadásban. Az egyik az Aladdin, a másik pedig az Oroszlánkirály lesz.

Egy Twitter-bejegyzés leplezte le, hogy idén októberben felújított kiadás formájában tér vissza a Disney két korábbi klasszikus platformerjátéka, az Aladdin és az Oroszlánkirály. A két játék egybecsomagolva lesz majd kapható.

Az első információk szerint a 16-bites érából időutazó címek játszhatóak lesznek eredeti és felturbózott külsővel is. Utóbbi 1080p felbontást jelent. Megkapjuk az eredeti zenei anyagot is, illetve számíthatunk új funkciókra is, mint például a visszatekerés vagy az előrepörgetés, ami azt jelenti, hogy bármikor be tudunk ugrani a játék bármelyik szakaszába.

A bundle elérhető lesz Nintendo Switchen, PlayStation 4-en és Xbox One-on is.

Az Aladdin még 1993-ban jelent meg, Sega Mega Drive-ra, amit aztán egy évvel később követett az Oroszlánkirály, ami a Mega Drive mellett már SNES-en is tiszteletét tette. Mindkét játékot a Virgin Interactive fejlesztette.

Update! A csomag formálisan is bemutatkozott, Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King címmel keressük majd a boltok polcain az ősz folyamán.

A 30 dolláros pakkban több verzióban is szereplő játékokat a Digital Eclipse csapata újítja fel, emellett a csomag a fent említett platformok mellett PC-n is tiszteletét teszi majd.

A már részltezett új funkciók mellett hibajavításokra is számíthatunk, a fejlesztők finomítanak a kameranézeten és a nehézségen is. További újdonság, hogy bármikor menthetünk majd.

26.
26.
Blueberry
#18: Ne is mond :/ mikor megjelent az első harry potter,az egész iskola arra ment,kivéve a mi osztályunkat,minket valami hulladék bábszínházba vettek (1.osztály)
25.
25.
Nem bánom, hogy jönnek PC-re is, a régiek is vannak PC-re - de én mondjuk mind a kettőt Sega Megadrive-on toltam. Az Aladdin is jó és a Lion King is szuper platformjáték. Az már más kérdés, hogy ez nem lesz szuper hd mesterséges intelligenciás-turbó-újrarajzolt kiadás, hanem ahogy nézem, kockás marad. Ennek persze megvan a varázsa, és ezek amúgy is CRT megjelenítőkre tervezett grafikák. Ezeket Videoton-os fából készült tv-n toltuk még. De akkor itt jön a kérdés, hogy mitől jobb ez a megjelenés, mint betölteni ezeket a ROM-okat egy emulátorba és vezeték nélküli x1 joy-al tolni?
24.
24.
Ooorky
#13: Olyan szinten ráfüggtem, hogy simán toltam életvesztés nélküli speedrun-okat vele. Mai napig az egyetlen ilyen játék :-)
23.
23.
PaprikaJancsi
#22: Én úgy tudom 29$-os áron jön. Valahol azt olvastam.
22.
22.
Hunszi
Szép és jó ez...a baj, hogy simán minim 20-25 euró lesz a bundle :(
21.
21.
godach
Mi az hogy akkoriban?
Úgy vettem észre, amennyire lenézzük (részemről lenéztük, múlt időben) a fiatalságot, annyira bírják a strapát.
Resident Evil Remake, 2 Remake, Crash, Spyro, Ratchet és a "modern" Soulsokról nem is beszélve.
Lehet a taknyosok ezeket, játszi könnyedséggel szétkapják, platinumra két nap alatt mi meg csak pislogunk :D
20.
20.
Heldengeist
#14: Nem tehetek róla, ez pont egy olyan játék volt, ami a környezetemben az égvilágon senkinek nem volt meg. Kb. fogalmam sem volt, hogy egyáltalán létezett más Disney játék is a The Lion Kingen kívül. A 90-es évek faluvilága elég zárt játékosközösségeket tudott összehozni, mire pedig odáig terjedt az internet, már középiskolás voltam és az a 2000-es évek középső harmada egybeesett egy halom azóta (szintén?) legendássá vált játék megjelenésével és azok kötötték le a figyelmem.
19.
19.
SLi
#16: ja igen a film zenéje, ákos akit amúgy ma már kifejezetten utálok, világszínvonalút alkotott az biztos
https://www.youtube.com/watch?v=4u9mlUUPyIs
18.
18.
SLi
#16: Én is dvd-n láttam csak évekkel később, apámmal jártunk moziba sokáig, de valami nagyon nagy baromság (space jam? jumanji?) után egy darabig nem nagyon akaródzott neki moziba menni, 9 évesen még egyedül nem engedtek el este a városba, az osztálytársak meg (sajnos nem vicc) leszavazták a tarzant és inkább megszavazták hogy a mozi helyett az osztályteremben kellett a Charlie a majom a családban sorozatot nézni és utána abból kellet fogalmazást beadni...
mai napig trauma, azóta nem hiszek a demokráciában
17.
17.
batnor
Trailer:
https://gamepod.hu/hir/ugy_tunik_hogy_iden_osszel_uj_kiadast_kap_a_the_li.html
Belekerülhetet volna a hírbe :)
16.
16.
Yanez
Én amúgy előbb játszottam a Tarzannal, mint láttam a rajzfilmet. Beleszerettem a dallamokba és a jelenetekbe. Így amikor a rajzfilmre került a sor, egy életreszóló élmény lett. :)
15.
15.
Yanez
#12: Tarzan nagyon nagy kedvenc volt, de lol, ez már a ps1-es korszak. Akárcsak a Hercules. Igaz az idő különbség nem is annyira vészes, kb 1-2 gen.
14.
14.
Yanez
#11: Ha anno videójátszottál és kimaradt az Aladdin... az olyan mintha egy kemény pornósztár azt mondaná, hogy szószerint szűzen kezdte az ipart.
13.
13.
PaprikaJancsi
#4: Számomra is a Hercules játék volt az, amivel rengeteget játszottam, bár, hogy őszinte legyek szerintem a Pegasus-os részen sohasem jutottam túl. Vagyis így visszanézve az utána lévő rész már egyáltalán nem ismerős.
12.
12.
SLi
Esetleg Tarzan? Az egyik játék volt amit a legelső gépemhez kaptam, egész kreatív játék volt csodás zenével
https://youtu.be/4jPCHlCGJwg?t=2062
11.
11.
Heldengeist
Gyerekkoromban az Aladdin kimaradt, a The Lion Kinget viszont elég sokat játszottam. Valahol valamelyik gépemen még mindig rajta kell legyen, de igazán sosem éreztem, hogy újra elő kellene vennem. Ha jól emlékszem ez is azon platformerek egyike volt, amiben nem volt semmiféle mentési lehetőség, együltő helyemben pedig sosem tudtam végigvinni.
9.
9.
Juha
#2: A menekülős 2. vagy 3. pálya sok-sok embert megszivatott :-)
Ugye itt volt pár életed és game over, bár lehet voltak kódok pályánként, arra már nem emlékszem.
7.
7.
Aanash
Az Aladinnal de jó volt játszani
6.
6.
Yanez
Nem biztos, hogy az akkoriban innovatívnak és hihetetlennek számító játékmenet ma is megállja majd a helyét. Szerintem megosztó cucc lesz. Mindenesetre én nagyon örülök neki. :)
5.
5.
sanyikatarzan
Ha ez az amire én gondolok és nem ilyen ratyi Vuk 2 szint, akkor vevő vagyok rá.
4.
4.
Ooorky
Hozzácsaphatták volna a Hercules-t is, gyerekkoromban rommá játszottam.
3.
3.
TrishtanAG
Egy kis érdekesség: Az Aladdint az Earthworm Jim készítői, még az abban az évben Shiny-ként összeálló fiatalok fejlesztették, a Lion Kinget meg a Westwood dobta össze egy Düne 2 és egy Command and Conquer között :).
2.
2.
elgeri
Az oroszlánkirály anno nagy élmény volt gyerekként :)
(Bár béna voltam és szerintem nem jutottam akkor sokáig vele.)

Kíváncsi leszek, most vissza tudja-e adni azt az életérzést.
De ha már a rajfilmekből filmet csinálnak mostanában, akkor ezekből is csinálhattak volna teljesen újat :D
1.
1.
user101
Akkoriban mások voltak a játékok nagyon, mint ma és mindenki IS ezekkel játszott. Én is imádtam, bár a Prehistoric2 mindent vitt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...