Feltámad a Telltale Games

Nem pontosan a régi formájában, de ismét visszatérhet a Telltale Games. A stúdió tavaly szeptemberben zárta be a kapuit, most pedig új menedzsment alatt szedheti össze magát.

A Polygon riportja szerint az LCG Entertainment holdingtársasága felvásárolta a Telltale Games nevét és a még hozzá kapcsolódó licenceket, így hamarosan újjáéledhet a tavaly ősszel feloszlott stúdió. A főhadiszállás ezzel a kaliforniai Malibuba költözik, ahonnan apró kezdeti lépésekkel megkezdik az erős narratívával rendelkező kalandjátékokat gyártó csapat újjáépítését.

A jövőben nem érdemes tőlük olyan címeket várnunk, mint a The Walking Dead, vagy a Stranger Things sorozatai - ezeket a Skybound, illetve a Netflix már felvásárolta. Ettől függetlenül azonban továbbra is több olyan licenc tartozik a stúdióhoz, amelyek folytatásainak bizony nagyon örülnénk - ilyenek a The Wolf Among Us, vagy a Batman. Arról egyelőre sajnos nem kaptunk információt, hogy mi a helyzet a Tales from the Borderlands, a Minecraft: Story Mode, vagy a félbeszakított Guardians of the Galaxy-játék jogaival.

A stúdió persze sosem lesz pontosan olyan, mint korábban, hiszen a korábbi alkalmazottjaik már szétszéledtek, zömük pedig más fejlesztőstúdióhoz igazolt. Ennek ellenére az LCG-féle Telltale ajánlatot tesz a volt dolgozóinak: kezdetben külsős freelancerként, később pedig akár teljes munkaidőben is visszatérhetnek a korábbi csapatukhoz.

42 komment - szólj hozzá!