Nem zökkenőmentes a Uplay+ rajtja

A Ubisoft a mai napon indította el az Xbox Game Pass, a PlayStation Now és az EA Access szolgáltatásokhoz hasonló előfizetéses megoldását, a Uplay+-ot, de a rajt sajnos nem sikerült problémamentesre.

Hivatalosan is elrajtolt az egyelőre csak PC-n elérhető Uplay+, ami lényegében ugyanazt a modellt követi, mint az Xbox Game Pass, a PlayStation Now és az EA Access előfizetéses szolgáltatása, csak itt a Ubisoft játékkínálatából válogathatunk. A felhozatal egészen impozáns, hiszen több mint 100 játékot számlál a premier napjától elérhető lista, ráadásul úgy 40 közülük az adott cím gyűjtői kiadása.

Azonban komoly gondok akadtak az indulással. Egyrészt a francia kiadó nem számolt ekkora rohammal, így könnyen megeshet, hogy nem éritek el a hivatalos oldalt, ugyanis a túlterheltség miatt az folyamatosan 404-es hibát dob.

Ami viszont ennél is bosszantóbb és azonnali megoldást igényel, az a regisztráció során történt bankkártya-hitelesítési folyamat. A regisztrációkor megadott kártyát ugyanis egy (elvileg) jelképes összeggel megterheli a Ubisoft, amivel azt ellenőrzik, hogy valódi kártyát adott-e meg a regisztráló - a levont minimális összeget a tranzakció sikeressége után visszautalják.

Mivel egy hónapig ingyenes a szolgáltatás, az első tényleges fizetésre így csak októberben kerülne sor, a rendszer viszont ennek ellenére már most sokaknál levonta az első előfizetési díjat, ami egyébként havonta 15 dollár lesz.

Szóval lehet, hogy egyelőre érdemes kivárni és kicsit később próbálkozni a szolgáltatással.

25 komment - szólj hozzá!