Cyberpunk 2077 - érkezik a többjátékos mód

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 4.
  • Hír
Link másolása
Hosszas találgatás után a CD Projekt RED ma hivatalossá tette: érkezik a Cyberpunk 2077 többjátékos módja. A lengyel csapat egyelőre minden erejét az egyjátékos kampányra fókuszálja, így a multiplayer csak később várható.

A CD Projekt RED évekig kerülgette a témát, de a mai napon végre hivatalossá tette, hogy a várva-várt futurisztikus szerepjátékuk, a Cyberpunk 2077 többjátékos móddal bővülhet majd. A Twitteren érkezett közlemény alapján kiderült az is, hogy a multiplayer még igen korai fázisban lehet, hiszen még továbbra is szívesen várják az ehhez szükséges fejlesztők jelentkezését.

"Eddig csupán azt árultuk el, hogy kutatjuk a többjátékos mód lehetőségeit" - kezdte üzenetét a lengyel csapat. "Ahogy azonban közeledünk a Cyberpunk 2077 egyjátékos sztorijának jövő áprilisi megjelenéséhez, be szeretnénk jelenteni, hogy a többjátékos mód is fejlesztés alatt áll. -- A jelenlegi terv szerint áprilisban leszállítjuk a Cyberpunk 2077-et, amelyet későbbiekben ingyenes DLC-k követnek majd. Ha pedig ezzel is kész vagyunk, akkor meghívunk benneteket egy kis többjátékos akcióra."

26.
26.
Ha először megcsinálják a játékot rendesen és utána fejlesztenek egy multiplayert hozzá az egy jó dolog. Lehet sokan örülnek neki, vagy akit nem érdekel nem játszik vele. Fizetni külön nem kell érte. Viszont szerintem a multi csak eredeti játékkal fog menni.

És amiért itt megy lent a kalózos téma: azt tudom, hogy én is istenítem a Witcher 3-at. Csak nem torrenteztem, hanem már elő volt rendelve időtlen időkkel az előtt, hogy kész volt. Mint ahogy most a Cyberpunk-nál is már idén 6. hó 12-én be lett rendelve a dobozos-gogos kiadás 65€-ért. Ez azért van, mert a korábbi játékaik is tetszettek. Pedig a Witcher 1 és 2, amikor játszottam őket megjelenésnél, még bizony nem eredetiek voltak, hanem sima torrent. A Witcher 3 után meg odamentem szépen GoG-ra, és megvettem őket. Akkoriban már jobban álltam és fel is hagytam már jó ideje a torrentezéssel. Később Steam-en is megvettem őket, hogy ott is legyenek. Má. Aztán bementem egy áruházba elemet venni a távkapcsolóba, és ott volt egy fullos, fóliás Witcher 2 GoG-dobozos, na azt sem tettem vissza a polcra :)

Persze, hülyeség, meg biztos buzi vagyok, de legalább az 1-2 miatt talán így a pénzüknél voltak. Én azt mondom mindenkinek, ha úgy van, játszott vele, tetszett, akkor szavazzon a pénztárcájával is. Ha meg nem? Akkor is nagyon jó játékot és élményt kívánok. Szegény ember vízzel főz és én sosem fogok tolvajnak nevezni senkit.
23.
23.
prodigy1990
#21: Most hiába magyarázzuk körbe 100-szor a témát, mindketten jól tudjuk, hogy a többség, ha ingyen letölti a játékot, utána biztos nem fog 10-15 ezer forintot kiadni érte.
21.
21.
PiszkosFred
#18: > Szerinted aki kipróbálja ingyen a játékot torrenten keresztül, bármikor újra letöltheti, akár a GOTY kiadást is, az szerinted majd elmegy a boltba és rákölt 10-15 ezer forintot, amikor ott van ingyen?

Tankönyvi példája vagy a GTA (de)generációnak. :)
18.
18.
prodigy1990
#17: "képmutatásból hoztál is élő példát" Ezt hogy érted?
Szerinted aki kipróbálja ingyen a játékot torrenten keresztül, bármikor újra letöltheti, akár a GOTY kiadást is, az szerinted majd elmegy a boltba és rákölt 10-15 ezer forintot, amikor ott van ingyen? Ne áltassuk már magunkat ilyen hülyeségekkel, aki így tesz, az még a 10 százalékát sem teszi ki szerintem a játékosoknak.
Aki meg akarja venni, az úgyis megveszi, nem fogja próbálgatni a torrentverziót, aki nem akarja megvenni, annak árulhatnák 100 forintért is a játékot, ő akkor is inkább ingyen letölti.
Különben is, felesleges ezt magyarázni, mindenki jól tudja, hogy ez így megy, sőt, megkockáztatom, hogy itt jópár torrentes emberke magára is ismert.

17.
17.
Juha
#15: Ha vki letorrentezi a játékot, az vagy azért teszi, mert nem fogja megvenni úgysem, vagy hogy kipróbálja, mivel elég sok címnél csalódott. Utóbbiakból lehet vásárló, előbbiekből nemigazán. Ezen adatok közt megy máig a vita.
Látom te is csak "mindenszar/mindenjó" fórumokat olvasol, képmutatásból hoztál is élő példát.
16.
16.
hedzsooo
Haha, valahogyan tudtam, éreztem hogy itt is jönni fog szinte egyből a károgás... :)))
15.
15.
prodigy1990
#12: Szerintem akik a torrent után megvették a játékot, azok a játékostársadalom 10 százalékát sem teszik ki. Hogy miért írom ezt? Azért mert pl. van egy ember, aki letöltötte a játékot, akár a GOTY kiadást is, akkor minek venné meg a játékot, ha bármikor letöltheti?
Minek adna pénzt érte, ha már a torrentverziót már végigjátszotta?
Most hiába jön bárki a szentbeszéddel, mindenki tudja, hogy aki torrent után megvette a játékot, az olyan elenyésző szám, hogy szinte említésre sem méltó.
Az interneten mindenki az ami akar lenni, lehet itt isteníteni a CDPR-t, hogy mennyire király csapat, a Witcher 3 egy csoda stb., de ezeknek az embereknek is a nagyrésze olyan ember, aki meg se vette a játékot.
Undorító képmutatás az egész.
13.
13.
PiszkosFred
#10: Miért sírna bárki is a BR miatt?
- A cégnek jó, új célcsoport felé nyit, új bevételi forráshoz jut.
- A új célcsoportnak jó, mert új BR játékhoz jut.
- A single kontent játékot vevőknek jó, mert extra pénzt kap a stúdió, és a pénz mindig jól jön a későbbi fejlesztés során.
- Aki meg egyik sem a három közül, az pont telibesz*rja az egészet.
12.
12.
Juha
#11: Rögtön fel fog kerülni, mivel szinte biztos, hogy nem lesz rajta semmi védelem. A W3-on sem volt, viszont "állítólag" a potenciális vásárlók nagy hányada megvette torrent után, az első akció alkalmával. Sokféle statisztika lát napvilágot ebben a témában, sokszor ellentmondásokkal.
Viszont nagyobb arányban azt mutatják, hogy a használt játék csere-bere nagyobb gond, mint a torrent, pont a fentiek miatt (torrentesből még lehet vásárló, használtat vevőből alig-alig).
Ez persze most megint konzol-pc vitába torkollhat, de szerintem pár év múlva kinyírják a konzoloknál is ezt a lehetőséget.
11.
11.
prodigy1990
Szerintem a multit azért fogják belerakni a játékba, hogy így hátha több ember fogja megvenni a játékot, mert hiába ígérkezik jónak, a single miatt rengeteg ember egyszerűen csak le fogja torrentezni.
Bár akit csak a single érdekel, annak tökmindegy, mert tisztelet a kivételnek, de rengetegen le fogják torrentezni a játékot.
A multi beleerőltetése a játékba egyfajta "motiváció" az embereknek, hogy többen vegyék meg.
A Witcher 3. részét sokan megvették, de ez elenyésző szám ahhoz képest, hogy mennyien warezolták le.
Most hiába írja nekem bárki is, hogy hát ez mennyire jó csapat, meg a Witcher 3 egy kiváló játék, megkockáztatom, hogy a játékot az egekbe magasztaló emberek között is van rengeteg olyan, aki meg se vette a játkot, hanem első nap le is töltötte és a Cyberpunk-nál is csak azt fogja várni, hogy mikor kerül fel a torrentoldalakra.
10.
10.
B-Shaggy
#9: Ez nem ellentmondás, mindenki tudja, hogy nem Battle Royalet készítenek. Attól függetlenül hogy van kb 4 BR játék amivel játszanak is az emberek, ha valaki bejelent egyet egyből jön a sírás, hogy hurr durr megen' battle royale. Ezt az egész céget a jó hírnevük élteti mert 10 évig hegesztettek egy játékot meg kiadtak hozzá 2 ingyen kiegészítőt, nem fogják ezt kockáztatni azzal hogy egy ilyen vitás dologba belenyúljanak.
9.
9.
PiszkosFred
#8: Van némi ellentmondás a két mondatod között. :)
8.
8.
B-Shaggy
#7: Még nem mondták. De nem BR.
6.
6.
ollie92
#3: Mi lenne ha multiba fektetett órákat és milliókat egy klafa B&W nagyságú DLC-be ôlnék ? Ez a baj a battlefielddel is, csak fordítva.
5.
5.
B-Shaggy
#4: Nem Battle Royale lesz
4.
4.
PiszkosFred
#3: Jól van ez így, nyilván a lengyelek sem akarnak kimarad a Battle Royale cashgrab hatásából.
3.
3.
Yonkou
#2: Valóban. Csak rossz lehet az, ha a main story és dlc-k után hozzánk vágnak ingyen egy multiplayert is... Hagyjuk már... Semmi erőforrást nem vesznek el a single részétől a játéknak, ugyan ebbe mi nem jelent neked jót.
2.
2.
ollie92
Ajjaj, ez sose jelent jót :/
1.
1.
Mondi21
A jéték érkezzen már :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...