Guinness-rekorder lett az EA

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 8.
  • Érdekesség
Link másolása
De nem biztos, hogy büszkék a teljesítményre! A 2017-es Star Wars: Battlefront II lootbox-botránya kapcsán ejtett komment lett minden idők legtöbbet leszavazott Reddit-hozzászólása, mégpedig toronymagasan.

Az Electronic Arts bekerült a 2020-as Guinness Rekordok Könyvébe, de nem olyan okból, amire a játékóriás büszke lehet. A rekordot ugyanis puszta kiábrándultság és harag fűtötte, miután 2017 novemberében egy olyan hozzászólást sikerült megejteniük Redditen, ami a közösségi weboldal történetének legjobban utált kommentje lett.

A közutálatot a 2017-es Star Wars: Battlefront II eredeti üzleti modellje vívta ki, a ma ismert, igazán barátságos fejlődési rendszer helyett korábban ugyanis egészen félelmetes mennyiségű pénzt kellett letennünk ahhoz, hogy mikrotranzakciók során, véletlenszerű ládákat nyitogatva feloldhassuk kedvenc hőseinket, vagy a legerősebb Star Cardokat a játékban.

A védekezésre kényszerülő EA válasza is megért egy misét, hiszen azzal magyarázták a döntésüket, hogy a hihetetlenül sok grind, vagy a temérdek mennyiségű láda vásárlása után megszerzett hősökre így "büszkék lehetnek a játékosok, tényleg úgy érezhetik, hogy elértek valamit". Ez pedig csak olaj volt a tűzre, így érhették el egy ponton a 683 ezer leszavazást, ami minden idők legnépszerűtlenebb kommentje lett - ehhez képes a második leginkább utált hozzászólás "csupán" 88 906 lefele mutató nyilacskát kapott.

14.
14.
user101
Arra lennék még kíváncsi, hogy mikor kerülnek be a "minden idők legtöbbször megválasztott legrosszabb amerikai vállalat" kategóriával ? :)
13.
13.
godach
#12: https://i.imgur.com/SRsRyy8.jpg
http://s01.riotpixels.net/data/f9/0a/f90a25da-2445-472f-97b7-a2d0d535181f.jpg/screenshot.titanfall-2.2560x1440.2016-11-27.100.jpg
Két screenshot. Nem mondom hogy a legszebb de szégyenkeznie sem kell.
9.
9.
patka21991
#6: +1 A Titanfall 2 tényleg egy nagyon jó fps. A cod4 óta nem tetszett ennyire multi lövölde.
Az a legjobb benne, hogy bármikor játszok (pl 1 honap kihagyás után), akkor is van benne siker élményem.
6.
6.
godach
Nem kötekedésképp, de nekem egyik Battlefield sem tetszett, de az 1 pont tökéletes single élményt nyújtott. A Titanfall 2 pedig maga a mámor. Adjatok neki egy esélyt mert gép és ember között ilyen kapcsolatot mint itt még nem láttam a Terminator 2 óta. A Star Wars Battlefront 2 meg bármennyire is megkapta a sava-borsát szerintem nem egy rossz kampánnyal érkezett.
4.
4.
patka21991
Hozhatnának valami törvényt, hogy ha egy játék nem free to play, akkor abban tilosnak kellene lennie barmilyen mikro tranzakciónak.
A dlc-ket meg abban az esetben kellene ingyenesen adni, amennyiben a játék kiadása előtt nem volt ismert ezeknek a létezése, konkrét tartalma, pontos megjelenési dátuma (+/- 1 hónap eltérés lehet, de ha ennél több, ingyenesen kell biztosítani).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...