Guinness-rekorder lett az EA

De nem biztos, hogy büszkék a teljesítményre! A 2017-es Star Wars: Battlefront II lootbox-botránya kapcsán ejtett komment lett minden idők legtöbbet leszavazott Reddit-hozzászólása, mégpedig toronymagasan.

Az Electronic Arts bekerült a 2020-as Guinness Rekordok Könyvébe, de nem olyan okból, amire a játékóriás büszke lehet. A rekordot ugyanis puszta kiábrándultság és harag fűtötte, miután 2017 novemberében egy olyan hozzászólást sikerült megejteniük Redditen, ami a közösségi weboldal történetének legjobban utált kommentje lett.

A közutálatot a 2017-es Star Wars: Battlefront II eredeti üzleti modellje vívta ki, a ma ismert, igazán barátságos fejlődési rendszer helyett korábban ugyanis egészen félelmetes mennyiségű pénzt kellett letennünk ahhoz, hogy mikrotranzakciók során, véletlenszerű ládákat nyitogatva feloldhassuk kedvenc hőseinket, vagy a legerősebb Star Cardokat a játékban.

A védekezésre kényszerülő EA válasza is megért egy misét, hiszen azzal magyarázták a döntésüket, hogy a hihetetlenül sok grind, vagy a temérdek mennyiségű láda vásárlása után megszerzett hősökre így "büszkék lehetnek a játékosok, tényleg úgy érezhetik, hogy elértek valamit". Ez pedig csak olaj volt a tűzre, így érhették el egy ponton a 683 ezer leszavazást, ami minden idők legnépszerűtlenebb kommentje lett - ehhez képes a második leginkább utált hozzászólás "csupán" 88 906 lefele mutató nyilacskát kapott.

14 komment - szólj hozzá!