Lényegesen nagyobb lesz elődeinél az új Yakuza

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 9.
  • Hír
Link másolása
A Famitsu legfrissebb számában újabb részletekre derült fény a Yakuza-sorozat folytatásával kapcsolatban. Szó esett a tartalomról, az új RPG-s vonalról és a Dragon Quest-utalásokról is.

A nyugaton valószínűleg Yakuza: Like a Dragon címmel futó Yakuza 7 rengeteget változik az elődeihez képest: új főszereplővel és helyszínnel érkezik a játék, és az eddigi harcrendszert is lecserélték a fejlesztők. Most a Famitsu magazin jóvoltából tudtunk meg friss részleteket a folytatásról.

A lap szerint az új főhős, Ichiban Kasuga nem tud majd egyszemélyes hadseregként harcolni, mint Kiryu tette, ennek köszönhető a játékmenet RPG-sebb vonala, és az is, hogy mindig társakkal az oldalán küzd majd. A szerepjátékosabb irányt egyébként azért is választották a készítők, mert szerették volna bebizonyítani, hogy más műfajban is helyt tudnak állni, nem csak akció-kalandjátékok fejlesztésére alkalmasak.

A játék hosszabb lesz, mint az elődök, már a sztoriküldetések játékideje is a kétszerese lesz a korábbi történetekének. Ezenkívül természetesen számíthatunk mellékes feladatokra és minijátékokra is, amelyek tapasztalatai pontokat, pénzt és képességeket adnak, nem csak Kasugának, hanem a társainak is. Az összes karakternek választhatunk majd kasztot, ezek között lesznek könnyebbek és nehezebbek is.

A játék helyszínéül szolgáló Yokohamát nem a Tojo Clan vagy az Omi Alliance irányítja, ennek a miértjére a sztori választ is ad. A konkrétan bejárható Ijincho (amit Chojamachiról mintáztak), háromszor-négyszer akkora lesz, mint az előző részek Kamurochója volt, és ehhez jönnek még hozzá a dungeonként funkcionáló területek. A sztori bizonyos pontjain egyébként Kamurochóba is ellátogathatunk.

Nagyon érdekes, hogy az új Yakuza világában a Dragon Quest egy létező dolog, és szerepe is van a játék "mitológiájában". A történet szerint Kasuga gyerekkorában akkor volt egyedül boldog, amikor a Dragon Questet tolhatta, mostanra pedig önmagára tekint Heróként, aki kalandra készül. Amikor harc közben az ellenfelek külseje megváltozik és fegyvereket rántanak elő, az mind a Dragon Questnek köszönhetők, az RPG-szerű csaták ugyanis Kasuga képzeletének a szüleményei - a külső szemlélők számára normális bunyónak tűnnek az összecsapások.

A Yakuza 7 2020. január 16-án jelenik meg PS4-re Japánban, hozzánk valamikor a jövő év vége felé érkezik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...