Pokémon Sword & Shield - jöhet az auto-save?

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 9.
  • Hír
Link másolása
A legtöbb modern címnél gyakorlatilag alapfunkció, de a Pokémon-játékoknál mégis teljesen újdonság lenne az automatikus mentés. Úgy tűnik, hogy a legutóbbi Nintendo Directen bemutatott előzetes a vártnál többet árult el.

A múltheti Nindento Directen több új funkciót is bemutatott a Pokémon Sword & Shield, de akadt egy apróság, ami ezidáig mindenki figyelmét elkerülte. Ahogy a prezentáció során főhősünk betér egy ruhaüzletbe, a jobb felső sarokban egy pillanat erejéig feltűnik a "Now saving..." felirat, ami egyértelműen az auto-save funkcióját bizonyítja.

Normális esetben rá sem hederítenénk az ilyesmire, de érdemes tudni azt, hogy a mainline Pokémon-játékok 23 éves pályafutása során ez az első eset, hogy jelen van ez a funkció - eddig mindig manuálisan, a menüben kellett elmentenünk az aktuális állásunkat.

Valószínűleg a Game Freak csapata is rájött, hogy a széria játékosai bizony öregednek és feledékennyé válnak (én büszkén bevallom mindezt!), így letették a voksukat az automatikus mentés mellett. Nem kell tehát attól félnünk, hogy egy ritka pokémon elfogása vagy egy nehéz csata után elfelejtünk majd menteni, ezzel elveszítve a nehezen megszerzett jutalmunkat.

A Pokémon Sword & Shield november 15-én jelenik meg, kizárólag Nintendo Switchen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...