Shenmue III - két hétig lehet pénzvisszatérítést kérni

Hatalmas vihart kavart, hogy a Shenmue III PC-s változata Epic Games Store-exkluzív lesz. A Kickstarter-támogatók becsapva érezték magukat, pénz-visszaigénylésre azonban mindössze két hét áll majd rendelkezésükre.

A négy évvel ezelőtti E3-on mutatkozott be a Shenmue régóta várt harmadik része, aminek a fejlesztéséhez szükséges forrásokat a rajongók támogatásából finanszírozza a Ys Net. A stúdió által indított Kickstarter-kalapozás óriási siker volt, a támogatók pedig dönthettek, hogy a PlayStation 4-es vagy PC-s változatot szeretnék majd megkapni, ha megjelenik a játék. A számítógépes kiadás kapcsán akkor még Steam-kulcsot ígértek de az idei E3-as PC Gaming Shown váratlanul bejelentették, hogy Epic Games Store-cím lesz a Shenmue III.

Természetesen hatalmas felháborodás övezte a hírt, és ugyan kezdetben nem nagyon akarta visszatéríteni a csalódott támogatók pénzét a játékot kiadó Deep Silver, később úgy döntöttek, erre mégis lehetőséget adnak majd. Most kiderült, hogy még valamikor ebben a hónapban minden Kickstarter-támogatónak kiküldenek majd egy kérdőívet, amit kitöltve eldönthetik, visszakérik-e a támogatásukat. Üröm az örömben, hogy ez a kérdőív mindössze két hétig lesz aktív, ráadásul az ígéretek szerint nem számíthatnak gyors és hatékony visszafizetésre a rajongók, a Ys Net ugyanis már most jelezte, hogy előfordulhat, hogy minimum 20 munkanapot is várni kell majd a pénzre. Legrosszabb esetben ráadásul három hónap is lehet a várakozási idő.

A Shenmue III november 19-én jelenik meg PC-re és PlayStation 4-re.

3 komment - szólj hozzá!