Control - megkezdődtek az optimalizációs javítások

  • Írta: sirdani
  • 2019. szeptember 10.
  • Letöltés
Link másolása
Noha a Remedy csapata ismét egy igazán izgalmas alkotást tett le az asztalra, technológiai oldalról nézve azért komoly optimalizációs problémákkal futottak össze a játékosok lépten-nyomon. Ezen fog változtatni az új patch.

Az 1.03-as javítás az előzetes ígéretek szerint komoly optimalizációs frissítést hoz magával, így a teljes játék során jóval stabilabb élményt és magasabb másodpercenkénti képkockaszámot várhatunk majd.

Persze itt nem áll meg a sor, mert emellett búcsút inthetünk PC-n a DirectX 11/Direct X12 használatából eredő összeomlásoknak, és finomhangolják a UI-t is, így most már nem lesz probléma az ultraszéles monitorokkal sem.

A patch hatására minden platformon kikapcsolhatóvá válik a Film Grain és a Motion Blur is - utóbbival kapcsolatban érdekesség, hogy az Alan Wake PC-s rajtjánál is sokan szidták a túlságosan is elmosódott kép miatt a fejlesztőket, melynek hatására ott is utólag tették kilőhetővé az effektet.

A Control 1.03-as számot viselő frissítése PlayStation 4-en a mai napon aktiválódik, míg a PC-s és Xbox One-os játékosoknak egy nagyon picit még várnia kell rá. A játék grafikai sajátosságairól az alábbi cikkünkben találhattok további érdekességeket, míg a tesztünket itt olvashatjátok róla.

6.
6.
user101
Egy - két év lemaradást simán ki lehet bírni és mindig van mivel játszani, a javításokról nem is beszélve! Nekem is van a Steam-en és UPlay-en legalább 50 olyan játékom ( indie, tripla-a vegyesen ) amivel még nem játszottam, csak volt egy jó akció... :) Sőt ami a legviccesebb, hogy van olyan cím amit egy év után vagy épp az adott megjelenési évben vettem - szia Rage2 ! :) és simán meg lehetett venni 50%-os kedvezménnyel, javítva! :)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon megéri, mind anyagilag és idegileg is várni legalább egy évet, mire bármit is megvesz az ember... Felesleges felülni az hype-trainre, az élmény anélkül is ugyanaz marad...
2.
2.
Tomie7
Platinum után már mindegy. Pedig játék közben hányszor elmondtam magamban, hogy "Ejj, de jó lenne már egy patch!"
1.
1.
elgeri
Ha ezt csak a release után keztém el, akkor itt csak butitások lesznek a performancia oltárán :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...