Szabadulna a FoxNext csapatától a Disney

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 11.
  • Biznisz
Link másolása
A Disney már régen leépítette a játékfejlesztéssel foglalkozó csapatait, a Fox felvásárlásával azonban a Marvel Strike Force-ot is jegyző FoxNextet is megörökölte. Ezek után nem meglepő, hogy bizonytalanná vált a divízió sorsa.

Mi is számtalan alkalommal megemlékeztünk már a Disney videojátékos stratégiájáról: a vállalat lényegében évek óta nem fejleszt és ad ki játékokat, ennek megfelelően már csak minimális embert alkalmaz a területen, és azok is a licenceléssel, illetve a licencelt címek minőség-ellenőrzésével foglalkoznak inkább.

Ebbe rondított bele valamennyire, hogy a Fox felvásárlásával egy videojátékos fejlesztőcég, a FoxNext is a Disney-nél kötött ki; ha emlékeztek még, ez a csapat készítette a Crisis on the Planet of the Apes című VR-játékot, illetve az Alien: Blackout és a Marvel Strike Force mobiljátékokat is.

Habár ez utóbbi kifejezetten népszerű lett, és egy év alatt 150 millió dollárt termelt, a Bloomberg jelentése szerint a FoxNext sorsa így is bizonytalan, mert a Disney vezérigazgatója, Bob Iger az alatta dolgozó vezetők javaslata ellenére is ragaszkodik ahhoz, hogy semmi keresnivalójuk a játékiparban.

A Disney most megpróbálja eladni a stúdiót, jó kérdés persze, hogy akad-e érdeklődő rá.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...