Óriásit megy a Gears 5 az Xbox Game Passben

Túl sok konkrétumot egyelőre nem hallottunk a témában, de iparági elemzők szerint óriási siker a Gears 5 az Xbox Game Pass kínálatában, ami persze nem meglepő, hiszen már egészen minimális előfizetési díjért is hozzáférhetünk a játékhoz.

A Microsoft komoly jövőt lát az Xbox Game Passben, ezt bizonyítja, hogy a mára PC-n is elérhető szolgáltatásba az összes friss játékát betolja már a megjelenés napján, a folyamatosan bővülő játékfelhozatalhoz pedig remek indulóáron férhetnek hozzá az előfizetők.

A Microsoft törekvéseit eddig furcsa módon épp az ütős first-party címek hiánya hátráltatta, a Forza-sorozatot leszámítva ugyanis a redmondiak nem sok olyan exkluzívot tudtak felmutatni az elmúlt időben, amelyek igazán megmozgatták volna a játékostábort.

Nos, a jó hír az, hogy az első jelentések szerint a Gears 5 véget vet az agonizálásnak, legalábbis a Niko Partners megbízható elemzője, Daniel Ahmad azt írta a Twitteren, hogy a The Coalition új játéka az Xbox Game Pass "első megaslágere", ami még a Forza Horizon 4 eredményeit is lenyomta.

Konkrétumokat sajnos nem árult el, de az ő tweetjét támasztja alá az is, hogy az Xbox Live legkeresettebb játékainak listáját a Gears 5 vezette az elmúlt napokban több országban is (legalábbis az USA-ban, Mexikóban, az Egyesült Királyságban és Németországban biztosan), és maga mögé utasította a lényegében egy éve uralkodó Fortnite-ot is.

Most már "csak" az a feladata a Microsoftnak, hogy meg is tartsa ezeket az előfizetőket.

15 komment - szólj hozzá!