Amerikai toplista: még mindig vezet a Madden

Nem sikerült túl erősen az amerikai játékpiac augusztusa, a szoftveres szegmens jó húsz éve nem teljesített olyan gyengén, mint most. A játékok között a Madden NFL 20, a konzoloknál a Nintendo Switch volt a legkeresettebb.

Közzétette az NPD Group az amerikai játékpiac augusztusi teljesítményéről szóló jelentését. A hónap nem sikerült túl erősen, éves szinten 18 százalékos volt a forgalom visszaesése, ami 666 millió dollárt jelent. A hardverek és a játékok szegmense sem szárnyalt, és akkor még finomak voltunk.

A hardvereknél 22 százalékos volt a visszaesés éves szinten, itt 167 millió dollár bevételt értek el a piaci szereplők. Ahogy arról korábban többször is írtunk, a konzoleladásokra alaposan rányomja a bélyegét, hogy a PlayStation- és az Xbox-hívők már a következő generációs gépeket várják, ami a kurrens gépeknél értelemszerűen a kereslet csökkenésével jár. Az idei év folyamán egyébként végig két számjegyű visszaesést produkált ez a terület, a legjobb hónap még a februári volt, akkor "csak" 12 százalékos mínuszt könyvelhetett el a piac. A kivétel egyébként most is a Switch volt, amelynek az eladásai nőttek, és így a hibridkonzol a hónap legkeresettebb gépe lett ezúttal is.

A játékeladásoknál 22 százalékos csökkenésről számolt be az NPD, ez 257 millió dollárt jelentett végeredményként - ilyen gyenge augusztusa 1998 óta nem volt az amerikai játékpiacnak. Az eladási toplistát most is a Madden NFL 20 vezeti, míg a második helyezett kisebb meglepetésre a Minecraft lett. Az újoncok közül az Astral Chain végzett a legjobb helyen, a tizedik helyet szerezte meg, rajta kívül az Age of Wonders: Planetfall és a The Dark Pictures: Man of Medan fért be a legjobb húsz közé:

 1. Madden NFL 20^
 2. Minecraft#
 3. Grand Theft Auto V
 4. Fire Emblem: Three Houses*
 5. Super Smash Bros. Ultimate*
 6. Super Mario Maker 2*
 7. Mario Kart 8*
 8. Mortal Kombat 11
 9. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
 10. Astral Chain*
 11. Marvel's Spider-Man
 12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 13. Red Dead Redemption II
 14. Call of Duty: Black Ops 4^
 15. Age of Wonders: Planetfall
 16. Super Mario Party*
 17. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order*
 18. New Super Mario Bros. U Deluxe*
 19. The Dark Pictures: Man of Medan
 20. Assassin's Creed: Odyssey


* A digitális eladásokat nem tartalmazza az összesítés
^ A PC-s digitális eladások adatai hiányoznak
# A dobozos eladások mellett a PS4-es és az Xbox One-os verzió digitális adatait tartalmazza csak az összesítés

5 komment - szólj hozzá!