Call of Duty: Modern Warfare - jönnek a loot boxok

Úgy néz ki, hogy idén sem ússzuk meg loot boxok nélkül. Elrajtolt a Call of Duty: Modern Warfare PS4-es bétája, az elsőként harcba induló játékosok pedig máris rábukkantak a kellemetlen meglepetések első jeleire.

Az Activision és az Infinity Ward ezidáig feltűnően hallgatott arról, hogy az ingyenes DLC-k mellett milyen mikrotranzakciós opciókat tartogat majd a Call of Duty: Modern Warfare. Mindenképpen jó hír az, hogy a játékosok nem fognak szétszóródni attól függően, hogy ki melyik pályacsomagot vásárolta meg, de ez nem azt jelenti, hogy mindent olyan szimplán és átláthatóan megszerezhetünk majd, mint például a 2007-es Call of Duty 4-ben.

A bétateszt már javában zajlik a PS4-es előrendelők között, a mai nap folyamán pedig megnyílik a kapu a konzol többi játékosa előtt is. Nem kell nagy detektívnek lennünk ahhoz, hogy a meccsek utáni összegzés során kiszúrjuk a Supply Drop, illetve a Loot Box címkéit - egészen biztos tehát, hogy a lineáris progresszió helyett véletlenszerű jutalmak várnak majd ránk. Egyelőre úgy tűnik, hogy a ládákat a meccsek után szerezhetjük meg, de innen már csak egy karnyújtásnyira van a bankkártyás megoldás is.

A Black Ops 4 játékosai tanúsíthatják, hogy a Treyarch játéka nem szenvedett hiányt a különféle (néha már botrányos) mikrotranzakciós opciókból. Itt ugyanis a pályák és a kozmetikai cuccok mellett letehettük a pénzünket a véletlenszerű loot boxok és battle pass mellett is. Meglehet persze, hogy a Modern Warfare esetében a doboznyitogatás kizárólag a játékon belül, valódi pénz nélkül folyik majd, de mi lennénk a legjobban meglepve, ha ez valóban így lenne. Az sem kizárt, hogy a játék utólag kapja majd meg a fizetős loot boxokat, hiszen erre precedens a Crash Team Racing: Nitro-Fueled esete is.

Bárhogy is legyen, már nem kell túl sokat várnunk arra, hogy megtudjuk az igazságot, hiszen a Call of Duty: Modern Warfare október 25-én fut be PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.

13 komment - szólj hozzá!