Project Resistance - a Capcom reagál a fogadtatásra

Enyhén fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy a Resident Evil-széria rajongói között nem volt egyhangú az öröm a Project Resistance leleplezését követően. A Capcom most reagált a vészharangot kongatók aggályaira.

A Tokyo Game Show alkalmával teljes pompájában megmutatta magát a következő Resident Evil-spinoff, a Project Resistance. Láthattunk egy mozis előzetest, később pedig játékmenetet is, de a széria rajongói mégsem voltak teljesen elégedettek. Sokak között komoly aggodalmat váltott ki az, hogy a Project Resistance látszólag nagyban eltávolodik a hagyományos, számozott sorozat játékmenetétől - hiába látunk fertőzötteket és lickereket, ez a 4+1 fős felállás csak nyomokban emlékeztet a klasszikus túlélőhorrorra.

Matt Walker, a Capcom producere fontosnak érezte, hogy beszálljon a párbeszédbe és megvédje a játékot - az üzeneteit Twitteren olvashatjuk. Szerinte ugyan a játék "nem tradicionális, de mégis nagyszerű túlélőhorror élményt nyújt". Walker így folytatta:

"[Fogyasztóként] néha úgy gondoljuk, hogy a már meglévő IP-k mellékágai nem maradnak hűek az eredeti IP szellemiségéhez. Ez a projekt nem esik bele ebbe a csapdába. -- Alig várom már, hogy megkezdődjön a zárt béta, hiszen akkor sokan kipróbálhatják majd, és láthatják, hogy ez egy friss, új megközelítés, ami a legmélyén nagyon is hű a túlélőhorror alapjaihoz. Akik eddig játszották, nagyon pozitív visszajelzésekkel illették a játékot. Bízom benne, hogy a zárt béta idején még több ember fog vele nagyszerűen szórakozni!"

"Ha mindig ugyanazt tálalnánk fel újra és újra, idővel a játékosok belefáradnának és elveszítenék az érdeklődésüket. A Project Resistance egy nagyon érdekes lehetőséget ad [arra, hogy valami újat mutassunk]" - tette hozzá a producer.

Walker a zárt béta kapcsán megemlítette azt is, hogy tényleg egy valós bétatesztről lesz szó, nem pedig egy marketingdemóról. "Teljes figyelemmel várjuk azok visszajelzéseit, akik már kipróbálták a játékot. Tényleg ez alapján szeretnénk jobbá tenni a játékot - úgy gondolom, hogy ez ritka egy olyan méretű vállalat esetében, mint a Capcom."

A Project Resistance bétája október 4-én indul PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

3 komment - szólj hozzá!