Havi 112 millió játékost mozgat a Minecraft

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 16.
  • Biznisz
Link másolása
Nem kell félteni a Mojangot, hiszen a Minecraft semmit sem veszített a népszerűségéből az eddigi pályafutása során, sőt! A végtelen lehetőségeket tartogató játék titka, hogy újra és újra visszacsalogatja a játékosait.

Új slágerek jönnek és mennek, de az utóbbi évek során a Minecraft bebizonyította, hogy ő bizony nem hajlandó veszíteni a relevanciájából. Ezt pedig elsősorban nem a mellékágaknak köszönheti (pedig ezekből is akad bőven), hanem annak, hogy a régi játékosai újra és újra visszatalálnak az építőkockák végtelen világába, még akkor is, ha időnként leteszik azt néhány hét, hónap, vagy akár év erejéig.

Legalábbis ez a franchise-ért felelős Helen Chiang elmélete, aki a Business Insider interjúja során elárulta azt is, hogy minden hónapban több mint 112 millió egyéni felhasználó indítja el a hagyományos Minecraft valamelyik változatát. Ezzel a Mojang portékája jelenleg a világ legnépszerűbb játéka (a Fortnite-ot is lenyomva), amin az is segít, hogy azt szinte bármilyen készüléken megtaláljuk, legyen az jelen- vagy előző generációs konzol, PC, handheld, vagy akár mobileszköz.

És habár a Mojang (a Microsoft akvizíciója óta kifejezetten) törekszik arra, hogy az IP nagyobb teret hódítson, nem feledkeznek meg Notch eredeti agyszüleményéről sem. Az AR-játékok piacán a Minecraft Earth, az ARPG-k között pedig a Minecraft: Dungeons arathat majd sikereket, míg az eredeti játék hamarosan óriási ráncfelvarrást kap majd az Nvidia sugárkövetéses technológiájának köszönhetően - és akkor még nem is beszéltünk periodikusan érkező tartalmi frissítésekről.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...