Óriási rekordot döntött a Gears 5

  • Írta: Shifty
  • 2019. szeptember 17.
  • Hír
Link másolása
Nem csak a szaksajtónak, de a játékosoknak is nagyon bejött a Gears of War-sorozat ötödik felvonása, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Microsoft jelentése szerint a nyitóhétvégén rekordot döntött a játék.

Aaron Greenberg, az Xbox Games marketingrészlegének vezetője egy blogbejegyzésben ugyanis megerősítette, hogy a Gears 5 megjelenését követő napokban közel 3 millió rajongó próbálta ki a játékot az Xbox Game Passnek is köszönhetően. Ezzel az eredménnyel simán lenyomták a Halo 2012-ben bemutatott negyedik felvonását, vagyis a játékosszámot tekintve jelenleg a Gears 5 az Xbox Game Studios legjobb nyitó hétvégéjével büszkélkedhet.

Jól mutatja az érdeklődés nagyságát, hogy a Gears of War három évvel ezelőtt megjelent negyedik részének első heti eredményét simán megduplázta a az ötödik rész. Ráadásul a PC-s változat is nagyot megy, az új rész a PC-s Game Pass legsikeresebb címe jelenleg, de a stúdió szerint a Steamen is minden idők legjobb rajtját produkálta a Swarm-mészárlás újabb felvonása.

A Gears 5-ről készült tesztünket itt olvashatjátok.

24.
24.
crytek
#22: Ilyen cikket te nem fogsz találni mivel 10k együtt játszó ember az soha sehol nem negativ rekord. Mivel egy ilyen rekordhoz elég lesz 1-2 ember...

200k elment már steamen úgy hogy ugye ott a 300ft-os game pass. Konzolos szám teljes áras ennek biztosan a többszöröse. Termeli a zsetont a game mindenképpen nem kell félteni a MS-ot
23.
23.
Ooorky
#20: Anno Halo 2 (WinVista) / Gears of War (WinXp) ugyanezt játszották el...
22.
22.
Érdekes állatfaj ez a Microsoft. Arról nem szól a fáma, hogy a 3 millió emberből hányan voltak teljes áron vásárlók, és mennyi volt az egy dolláros GP-hiéna.

A Steamen állítólag negatív rekordot döntött a játék, valami 10 ezren játszották egyszerre, most nincs kedvem előtúrni a hírt róla, de ez mindent elmond az egészről.

Könnyű azzal dicsekedni, hogy hány millióan tolták, ha valamit szinte ingyen adsz...
21.
21.
manderel
#20: A dx12 portolásán múlik. A 4. rész kiadásakor még nem volt portolva Win7-re, mire jött az 5. rész, már igen.
20.
20.
zoe9
#19: Sztem félreértettél. Pontosan tisztában vagyok vele milyen sokan használnak még W7-et. Pont, hogy örülök neki, mert a W7-es gépem a gamer, nem a W10-es és így ki tudom próbálni, de akkor máshogy fogalmazok: a GoW4 miért only W10-es? Rendhagyó lépésnek tűnik. Nem emlékszem hasonlóra más játékoknál, hogy régebbi játékot modernebb OS-re, új részt meg régebbi OS-re is kihoznak...
19.
19.
crytek
#18: MS portolta a dx12-öt win 7-re is és kiadta rá ennyire egyszerű .Minéln több emberhez jusson el... Sokan használnak még win 7-et...
18.
18.
zoe9
Valaki felvilágosítana arról, hogy miután a GoW4 pc-n csak windows 10-zel indult, hogy lehet, hogy az 5-össel már Windows 7-en is lehet tolni?
17.
17.
adamsfamily
#15: Hétvégén kipróbáltuk az egyik rokonommal és akkor szembesültünk vele,hogy milyen szerencsétlenek vagyunk.Pedig az összes korábbi részt végigvittük,de soha nem multiztunk.
16.
16.
Anti4730
#15: Amugy probald ki botokkal, insane fokozaton eleg Jol jatszanak, Viszont nem olyan durvan mint az eloben. Haverommal mindig berakunk botokat mikor egymas Ellen jatszunk es nagyon elvezetes ugy is.
15.
15.
ollie92
#13: Nem csak a bounce :D hanem, tele van gnasher kocával, akire rá se nézhetsz máris cafatokban fekszel. Szinte az ôsszes játékmód ilyen, kivétel az új Arcade, ott a lanceroknak valamivel nagyobb a sebzése, teljesen már multis élmény, mint a ranked.
14.
14.
Anti4730
Ha van legalabb egy haverod aki szeret a gearset es tud is jatszani akkor multiban hatalmas pillanatokat tud nyujtani:)
13.
13.
kopic
#11: Hogyhogy?
Talan mindenki bounce módban tolja? :D
Rengeteget toltam 3.resz multijat és emlékszem hogy multiban szinte mindenki így nyomta neki, ami eleg frusztráló volt neha. :D En is próbálgattam, de csak valamennyire ment.
12.
12.
kopic
#2: Ja, meg a split screen mellozese egyenlő volt egy szentsegtoressel.

https://youtu.be/ahRDm9Bwlyc
A legnagyobb részével egyetértek...
11.
11.
ollie92
#9: Multiban bedarálnak faszikám :D Ne is próbáljátok inkább...Ellenben Horda és escape még kezdôknek is élvezetes.
10.
10.
kopic
#2: Rajongokent azt kell mondanom, hogy az 5 kampány szempontjából nem lett valami jó (multijaval annyira nem toltam sokat), szerintem egy erős közepesnél nem jobb sajnos. Összes számozott részt legalább 3x vegigvittem, ( coopban is temerdek alkalommal), ehhez képest a Guardianst egyszer. Legendáson elkezdtem, de a közepétől inkább hagytam a francba.
Chief nagyon háttérbe szorult benne, és Lock karaktere is elegge ellenszenves volt, a csapatával együtt. Egyedül talán Buck volt szimpatikus.

Plusz ahogy kastorhun is mondja:
Rengeteg rajongó visszalepesnek ítélte meg a sztorit (gondolom ezt akarta írni, hogy nem szerettek), de ugy nez ki hogy szerencsere hallgattak a tábor visszajelzeseire és a régi részekre fog hajazni halistennek.
9.
9.
ssemtexx
Jah, én is a Game Pass használatával hozzájutottam, haverral végig is toltuk, kellemes a game amúgy, grafikailag hibátlan, akciókkal tele, rugalmas, mozgalmas, viszont kb. ennyi volt, campaign-t kivittük multi nem sűrün érdekel, Game Pass áráért megérte.
8.
8.
FrankBlack
#4: Ja, nekem pl. Xbox Game Pass-on keresztül elérhető pc-n is win10-el MS Store-ból :)
Már fel van telepítve, de még nem indítottam el.
7.
7.
crytek
#6: Steamen legalább teljes áron fogy :) Következő steamspy frissítésnél már biztos 100k felett lesz az eladás.. ami már több mint amit a 3millió 1 $-os game passos bevétel hozott ...Helyükbe epicre is feltettem volna...
6.
6.
ollie92
#4: Gears 5 microsoft store-n, de már STEAM-en is.
5.
5.
Anti4730
#4: Meg e negy is volt pc re, ja elegge lemaradtal:)) sot ma Mar az osszes xbox exkluziv jatek pc re is megjelenik:))
4.
4.
Windrider
A Gears 5 van PC-re? Lemaradam valamiről? o.o
3.
3.
kastorhun
#1: Valószínűleg vissza fog, de azért az utolsó részét már szerették az emberek, és biztosan tanultak a hibáikból. PL: A pajzsunk vissza töltődésének a hangja végre újra a régi lett, és gondolom több változtatást is orvosolnak majd a játékmenetbe, és talán jobban fog hasonlítani a régi részekre mint az újakra.
2.
2.
PaprikaJancsi
#1: Nekem pedig még jobban is tetszettek az új részek, modernebbek, pörgősebbek és látványosabbak voltak. Mindkettő kampánya menő volt, és volt sok epikus rész. Plusz a multiplayer végig hozta az elvárt szintet, és a Warzone is egy kellemes újítás volt. Bár e téren biztos nem vagyok mérvadó, mivel a Bungie-s címek közül is, az egyik leggyengébbnek mondott részt kedveltem leginkább, az ODST-t.
1.
1.
godach
Remélem a HALO is vissza ül a helyére végre, bár nekem a folytatásokkal sem volt bajom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...