Óriási rekordot döntött a Gears 5

Nem csak a szaksajtónak, de a játékosoknak is nagyon bejött a Gears of War-sorozat ötödik felvonása, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Microsoft jelentése szerint a nyitóhétvégén rekordot döntött a játék.

Aaron Greenberg, az Xbox Games marketingrészlegének vezetője egy blogbejegyzésben ugyanis megerősítette, hogy a Gears 5 megjelenését követő napokban közel 3 millió rajongó próbálta ki a játékot az Xbox Game Passnek is köszönhetően. Ezzel az eredménnyel simán lenyomták a Halo 2012-ben bemutatott negyedik felvonását, vagyis a játékosszámot tekintve jelenleg a Gears 5 az Xbox Game Studios legjobb nyitó hétvégéjével büszkélkedhet.

Jól mutatja az érdeklődés nagyságát, hogy a Gears of War három évvel ezelőtt megjelent negyedik részének első heti eredményét simán megduplázta a az ötödik rész. Ráadásul a PC-s változat is nagyot megy, az új rész a PC-s Game Pass legsikeresebb címe jelenleg, de a stúdió szerint a Steamen is minden idők legjobb rajtját produkálta a Swarm-mészárlás újabb felvonása.

A Gears 5-ről készült tesztünket itt olvashatjátok.

24 komment - szólj hozzá!