HWSW: Stadia-integrációt kaphat az Android TV

Kiszivárgott a Google okostévés ütemterve, az Android TV rendszer újdonságaihoz jövőre a Google Stadia is csatlakozik, miközben egy referenciakészüléken is dolgozik a cég.

Stadia-integrációt kaphat az Android TV következő kiadása: az XDA Developers értesülései szerint a Google számos más újítás mellett a megjelenés előtt álló játékstreaming szolgáltatását is szorosan beépíti majd okostévés platformjába. A lap egy neve elhallgatását kérő forrására hivatkozik, aki a Google az Amszterdamban megrendezett idei International Broadcasting Convention tévéipari világtalálkozón tartott előadásáról szivárogtatott ki diákat. Utóbbiak képet adnak a keresőóriás következő kétéves ütemtervéről az Android TV kapcsán.

Ezek alapján a Stadia-integráció várhatóan jövőre érkezik, az Android 11 R tévékre szabott verziójában. Az okostévés használat persze már az Android TV-s integráció előtt is lehetséges lesz, Chromecast Ultrával már a rajttól lehetőség van a nagy képernyőre továbbítani a streamelt tartalmakat. Noha telefonok esetében először csak a tavalyi és idei Pixel-modelleket támogatja a szolgáltatás, a Google a későbbiekben androidos okostelefonok jóval szélesebb körét vonja majd be a Stadia ernyője alá, az Android TV-vel együtt. A vállalat játékstreaming szolgáltatása egyébként várhatóan novemberben indul, noha első körben csak bizonyos régiókban lesz elérhető, havi 10 dolláros indulóáron - jövőre havidíjmentes konstrukciót is ígér a Google. Érdemes azt is észben tartani, hogy a havidíj csak a platform kapuit nyitja meg, a játékok nagy részét azon külön kell majd megvásárolni.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

9 komment - szólj hozzá!