HWSW: Stadia-integrációt kaphat az Android TV

  • Írta: Shifty
  • 2019. szeptember 17.
  • Hardver
Link másolása
Kiszivárgott a Google okostévés ütemterve, az Android TV rendszer újdonságaihoz jövőre a Google Stadia is csatlakozik, miközben egy referenciakészüléken is dolgozik a cég.

Stadia-integrációt kaphat az Android TV következő kiadása: az XDA Developers értesülései szerint a Google számos más újítás mellett a megjelenés előtt álló játékstreaming szolgáltatását is szorosan beépíti majd okostévés platformjába. A lap egy neve elhallgatását kérő forrására hivatkozik, aki a Google az Amszterdamban megrendezett idei International Broadcasting Convention tévéipari világtalálkozón tartott előadásáról szivárogtatott ki diákat. Utóbbiak képet adnak a keresőóriás következő kétéves ütemtervéről az Android TV kapcsán.

Ezek alapján a Stadia-integráció várhatóan jövőre érkezik, az Android 11 R tévékre szabott verziójában. Az okostévés használat persze már az Android TV-s integráció előtt is lehetséges lesz, Chromecast Ultrával már a rajttól lehetőség van a nagy képernyőre továbbítani a streamelt tartalmakat. Noha telefonok esetében először csak a tavalyi és idei Pixel-modelleket támogatja a szolgáltatás, a Google a későbbiekben androidos okostelefonok jóval szélesebb körét vonja majd be a Stadia ernyője alá, az Android TV-vel együtt. A vállalat játékstreaming szolgáltatása egyébként várhatóan novemberben indul, noha első körben csak bizonyos régiókban lesz elérhető, havi 10 dolláros indulóáron - jövőre havidíjmentes konstrukciót is ígér a Google. Érdemes azt is észben tartani, hogy a havidíj csak a platform kapuit nyitja meg, a játékok nagy részét azon külön kell majd megvásárolni.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

9.
9.
godach
#7: Én cseréltem Pro-ra és nem felvágásból. Onet is tervezem X-re. Sokat jelent a töltésidő és a stabilitás, pedig egyáltalán nem vagyok fps nézegetős emberke.
7.
7.
user101
#2: Nem hinném. A PC-s játékosok 90+ százaléka a mai napig 6-7-8-9. generációs nvidia kártya birtokosa, ami minimum 2014 vagy előbbi! Nagyon minimális részük vett eddig 10x0 ne adj isten 20x0-es kártyát.

Az átlag konzol felhasználó sem fogja lecserélni az alap konzolját, csak mert jön egy ugyanolyan kicsit ráncfelvarrott... A józan ész sem ezt diktálja és a többség használni akarja, nem felvágni vele... :) Arra meg jó a régi is, pont ugyanannyit tud...
4.
4.
Neo1989
#2: Hát nekem pl a mai napig alap 500 GB-s PS4-em van és nem cseréltem le.
A videokártya mondjuk stimmel de csak akkor ha már semmi nem megy vele minimum Médium-on.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...