Saját platformmal erősít a Rockstar

  • Írta: sirdani
  • 2019. szeptember 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Sőt, már el is rajtolt Rockstar Games Launcher néven, mely a PC-sek számára egy összevont felület minden egyes Rockstar-játékhoz. A start alkalmából pedig remek akciókat és még egy ingyenes GTA: San Andreast is kapunk!

Az új platform automatikusan felderíti számítógépünkön a Rockstar által kiadott játékokat, illetve összehangolható lesz a régi Rockstar Social Club-regisztrációnkkal is. Ezek után a program nem csak egy újabb felületet ad a játékok indítására, hanem innentől képes teljes mértékben ellátni a felhőalapú mentésekkel és az automatikus frissítésekkel kapcsolatos teendőket is.

Persze mindezek mellé egy komplett boltot is kapunk, ahol a jelen állás szerint a Bully: Scholarship Edition 14,99, a Max Payne 3: Complete Edition 34,98, az L.A. Noire: Complete Edition 29,99, a Grand Theft Auto III 9,99, a Grand Theft Auto V: Premium Edition 34,98, míg a Grand Theft Auto: Vice City 9,99 dollárért szerezhető be a rajt ünnepléseként.

A legjobbat viszont a végére hagytuk! Kezdésként minden regisztrált játékos számára ingyen bezsákolható 2004-es év legendás klasszikusa, a Grand Theft Auto: San Andreas.

A Rockstar Games Launcher a kiadó hivatalos honlapjáról, az alábbi linkről tölthető le.

42.
42.
jarlaxle
Ne magadból indulj ki szőrös talpú barátom..;)
40.
40.
SLi
#38: attól mert te a hurka ujjaiddal ügyetlen vagy mint a szar nem kell mások teljesítményét irigyelni, higgadj le és fogadd el magad olyan kis bénácskának amilyen vagy.
36.
36.
leviske
#35: Viszont a linuxos játékosokkal szemben ez egy egyértelműen negatív megmozdulás, mert a Proton esetén minden kliens a Steam-en túl potenciálisan növeli az esélyét, hogy mesterségesen akadályozzák meg a játék futtatását.

Pedig a GTA esetében pont aránylag nagy tábor tolja linux rendszerről.

Félreértés ne essék, nekem nem a saját kliensekkel van bajom. A battle.net teljesen okés és ilyen szempontból a bethesda.net is korrektnek mondható. Viszont az egy utálat, mikor a Steam-en vásárolt cuccok esetében is futtatni kell. Pedig már most merek fogadni, hogy semmi olyan funkcionalitást nem fog tartalmazni, ami növelné a játékélményt a vásárlók számára. A Uplay is ilyen szempontból csak egy nyűg.
35.
35.
Freeser
#20: hát az hogy kettővel többet kell kattintani, meg updatel 5 másodpercig, nem olyan erősségű katasztrófa ahogy leírtad..emlékszem annó mikor megjelent a painkiller, 10 perces töltőképernyők voltak, az rosszabb volt
32.
32.
Hanoi
Ez így belépőnek nem nagy eresztés, g2a, cdkeys ésatöbbi cdkulcsokkal lobbizó oldalon ugyanennyiért meg lehet venni bármelyik játékot, a san andreas ingyé... ki játszik még eredetivel? Esetleg az RDR vagy az RDR2-t ha promózták volna pc-re vagy akkor lett volna nagy durranás ha az RDR2-t pöcöre is elő lehetne rendelni valahány százalékos akcióval. Az Epicen havonta két ingyen játékot lehet bezsebelni, az uplay villantott egy ingyen próbahónappal, AAA-s címeket lehet összeszedni. Hát a Rockstar meg ad ingyér Sanandreas.
Hát ez harmatgyenge.
29.
29.
Dunakavics
Miért van egy olyan sanda gyanúm, hogy igazából nincsen semmiféle akció? :D
27.
27.
Anti4730
Ki nem szarja le hogy a San Andreas ingyen es? Van kepuk ennyi ev utan ilyen szar akcioval elorukkolniuk.
23.
23.
FrankBlack
Nem örülök ennek a szegmentálódásnak, de azért szerintem, vagy legalábbis nekem nem is akkora nagy katasztrófa a sok kliens. Annyira semmiképp, hogy mondjuk ezért menjek át konzolra, vagy hogy ezért warezoljak. Habár az Epic Store-t én sem telepítettem, de a steam sem annyira a szívem csücske, hogy azt mondjam, ami nem jön steam-re az nem is érdekel.

Sok ramot zabál, és fogja a gépet, hogy egyszerre sok kliens fut? Meg kilépkedni, belépkedni kell? De kényelmetlen lehet az is, hogy nem egy helyen vannak a játékok. Ezekre van egyszerű megoldás.

Nálam egyik kliens sem indul el a rendszerrel együtt. Az összes játék egy helyen megtalálható pl. a Geforce Game Experience-en belül, vagy telepítéskor lehet a játék ikonját kiküldeni az asztalra, vagy egy Games nevű mappába, és tessék ott az összes játék ikonja. Bármelyikre kattintok, magától elindítja a szükséges klienst, és töltődik a game. Nekem nem olyan nagy katasztrófa.

De mint mondtam annyira nem is örülök neki, nekem is kényelmesebb lenne egy kliens, már csak a statok miatt is. Az achi vadász kimaxolós, platinázós trófea vadászokat viszont megértem, hogy nekik esetleg nagyon gáz, hogy az eredményeik nem egy helyen vannak összegyűjtve.
22.
22.
Csoki80
Steam kliens, epic kliens, blizzard kliens, ea kliens, bethesda kliens és torrent kliens! Van itt minden kéremszépen :-D
21.
21.
Szerencsére nem szeretem a Rockstar játékait, úgyhogy most ez engem minden féle rossz érzés nélkül nem érint.
20.
20.
Dízel
Jee mégegy kliens! Zabálja csak a ramot meg a procit persze! Majd lépegethetek kimindegyikből meg be ha épp játszani akarok valamelyikkel utána meg kilépkedjek? Jönnek a rohadt értesítések meg felugro ablakok jeee!! nem csak a játékot kell updatelnel 2 naponta hanem a klienst is jee!! pedig én csak játszani akartam egy jót... de az majd mindenhez kliens meg külön jelszó meg kutyafüle kell. 10 perc mire elinditok egy gamet updattel. Micsoda marha jó ötletek.
19.
19.
delphijos
Hát a PC nyílt platform, pl. nincs multi sarc - amit sokan szóvá tesznek konzolon - cserébe pl. el kell viselni hogy a cágek is ugyanúgy próbálkoznak. Ha mondjuk Androidon és IOS-en is lenne mód a "gyári" store MELLETT alternatív store appokat telepíteni ( vagy akár konzolon ) akkor ott is mindenki próbálkozna.... ( Ok, Androidra fel lehet tenni az Amazon Store-t, de azért nem trivális az átlag usereknek, ilyen módszerrel nem sok értelme van próbálkozni, az Amazon se ezért csinálta )
18.
18.
PiszkosFred
#17: Nyilvan ez is kozrejatszik, mert a penznel csak a meg tobb penzt szeretik jobban a cegek/kiadok. Kiderul, en a reszemrol nagyon kivancsian varom, hogy mi lesz 5-10 ev mulva, hogy alakul vagy neadj'sten hova fut ki addigra ez a folyamat.
17.
17.
Firsttime
#15: Itt inkább arról van szó hogy a kiadóknak kezd a kis töke tele lenni a steam sarccal amit fizetni kell. Valószínűleg hosszú távon olcsóbb egy sajátor fejleszteni-fenntartani.
15.
15.
PiszkosFred
#5: Igy mukodik a piac. Ha valakinek nagyon megy valamije, akkor az masnak is kell. Hogy az is sikeres lesz e, na az mar mas kerdes, az ido eldonti - lasd pl a gugliplusz esetet, vagy a jelenleg a csapbol is folyo kepregenyhosokkel teli tartalmakat, stb..

PC-s launcherekhez hasonloan ugyanez megy a streaming szolgaltatoknal is, minden nagyobb studio inditott vagy most indit egy sajat platformot, igy aztan dontsd el, hogy a 15 elerheto szolgaltatobol melyiket akarod nezni.

> Az lesz a vége, hogy nem fogok semmit megvenni ami nem jön Steamre!

Hat, ez egyenes kovetkezmenye minden szegmentalt piacnak, ahol nem profil alapjan tortenik a szetvalasztas, hanem kozos a celkozonseg. Lesz itt majd nagy egyesules es visszarendezodes, de addig meg sz*p mindenki.
14.
14.
PiszkosFred
#13: Meglepodtem en is, amikor a RSC helyett ez indult el, de ha ez az ara annak, hogy vegre megjojjon a RDR2 decemberben, akkor legyen! :)
13.
13.
pjoco
A vicc az, hogy kötelező feltelepíteni ha GTA5-el akarsz játszani. :)
12.
12.
crytek
#9: Nyugi. Ki tudom várni, nem sietek sehova a steam wallet megvárja ezt az időt
11.
11.
crytek
#6: Pár évet elkésett vele mivel ez már ezer éve létezik nem mai dolog
9.
9.
kryszisz
#4: Nyugi, előbb-utóbb lesz ezeöccá a GTA 5, 8-10év aztán csapathatod;)
6.
6.
Ra1D3n
Vajon mikor csörtet be Ultimate és a többiek, hogy jól kiakadjanak egy új kliensre?
5.
5.
user101
Egyre nevetségesebb ami PC fronton folyik... :( Az lesz a vége, hogy nem fogok semmit megvenni ami nem jön Steamre! Inkább végignézem youtubon, a fejlesztők és a kiadó meg dögöljön éhen ! :(((
4.
4.
crytek
"ünnepléseként" Az árakat nézve Rokksztáréknál kurvagyengén tudnak ünnepelni,de nem is gond ami nincs steamen az nem létezik ugyse :)
3.
3.
sirdani
2.
2.
Obi Wan Kenobi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...