Környezetbarát lesz az új Football Manager

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 18.
  • Biznisz
Link másolása
A Sports Interactive idei fejlesztése dobta a klasszikus műanyagtokot, és környezetbarát csomagolásban kerül majd boltokba. Habár rétegjátékról van szó, így is 20 tonna műanyagot spórolnak meg a készítők.

A Sega és a Sports Interactive bejelentette, hogy teljes mértékben környezetbarát csomagolásban kerül a boltok polcaira a Football Manager 2020. A fejlesztőstúdió igazgatója, Miles Jacobson egy hosszabb videóban mutatja be az új csomagolást, ezt itt nézhetitek meg.

A lényeg, hogy az új részt újrahasznosított kartonpapírból készült tokba rejtik, erre pedig újrahasznosítható fóliát húznak majd rá. Az útmutató szintén újrahasznosított papír, a szöveget pedig növényi alapú tintával nyomtatták mind rá, mind pedig a tokra. Az egyedüli kivétel a lemez maga, amit nem lehet kidobni a klasszikus szelektív kukákba, Jacobson szerint azonban közzéteszik majd azokat a címeket, ahová vissza lehet őket juttatni újrahasznosítás céljából. 

Hiába rétegjáték a Football Manager 2020, a becslések szerint 20 tonna műanyagot spórolnak meg ezzel a lépéssel a készítők. Habár a várakozások szerint az új csomagolással olcsóbb lesz a játékok szállítása (így a játékok könnyebbek lesznek, ez pedig végső soron kevesebb üzemanyag elégetését jelenti), mindez nem a költségeik csökkentéséről szól - ami azt illeti, az új csomagolás 30 százalékkal drágább is, mint az eredeti.

A Football Manager 2020 novemberben jelenik meg - mi a maximálisan környezettudatos olvasóinknak a digitális vagy a stadiás változatot ajánljuk majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...