Utolsó előzetesen a Daymare: 1998

A héten végre megjelent a lelőtt rajongói Resident Evil 2-remake-en is dolgozó Invader Studios játéka, a Daymare: 1998, ami tulajdonképpen válasz a Capcom korábbi akciójára.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#2
Alapvetően a játék jó és szívmelengető egy régi resi rajongónak, akiknek valóban megérheti a belefektetett időt. Van benne egy-két furcsaság, mint pl a zombiknak onnan, hogy közel vannak nincs átmeneti animációjuk, ahogy neked esnek, csak villanás és már okádják is rád a taknyot. Emellett, ami fontos, hogy ez egy olyan klasszikus resi koppintás, hogy helyszínek és fellingek tekintetében a szerethető húrokat pengeti, de mégsem pontosan az a túlélő horror, amit én vártam.

Vannak épületek, de nem jön ki az a tipikus resi bejárható terület feltérképezése és abban való ténykedés, mint játék magja, hanem inkább cső szerűen haladunk. Bár a jól megvalósított helyszínek előtt le a kalappal, inkább az jellemző, hogy backtracking szükséges 2-3 alkalommal egy adott úton.

Maga tehát az overall feel nem a resi féle műfaj, ahol a kastély, a rendőrség, vagy a silent hill-ben a kórház, vagy a suli vendégszeretetével és játékmenetével találkozunk, hanem inkább ilyen végigmenős, mint a resi 4. Viszont emellett egy hatalmas tisztelgés a játék a resi trilógia előtt egy pár jó ötlettel megtolva és kisebb hibákkal fűszerezve.

Szerintem ajánlható, de csak azoknak, akik erre vevők.
#1
Hmm ez nekem tetszett és voltaképpen érdemleges is tud lenni, hogy egy hétvégét megérjen