Kétféle változatban jelenik meg a PlayStation 5?

Egy frissen felröppent szóbeszéd szerint a PlayStation 5 kétféle kiadásban lesz majd kapható, így az alapváltozat mellett lehetőség lesz választani egy Pro-kiadást is, pont úgy, mint a PlayStation 4 esetében.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#66
Juha!
Tesz is: pl nagyobb kamatok az àllamkötvènyek esetèben, ellensùlyozva a nagyobb inflàciòt. Plusz a nyugdìjasoknak visszamenőleg kapnak kb 12.000 ft-ot.
Tudod mikor pörög fel egy adott orszàgban az inflàciò?
Ha a lakossàg többet fogyaszt. Làsd ingatlanok esetèben. Amire van kereslet, annak àra hamarosan emelkedik. Ez amolyan gazdasàgi spekulàciò, ìgy működik a szabad piacgazdasàg. 2010 előtt nem vèletlenül lehetett 8 milliòèrt panellakàst venni. Senkinek nem kellett, igaz a vilàgvàlsàg/hitelvàlsàg megtette a hatàsàt. Itt Győrben 20m alatt jelenleg alig van eladò panel kecò...elkapkodjàk mèg ìgy is. Vicc!
#65
SLi
#64: végre egy értelmes poszt!
Hadd szóljon:
https://www.youtube.com/watch?v=lDQ7hXMLxGc
#64
Nyarlako!
Ahogy Ooorky is írja, alig kapnak szó szerinti minimàlbèrt a mai vilàgban. Papìron igen, majd zsebbe azt szèpen kipòtoljàk.
A problèma az, hogy annyira bonyolult a vilàggazdasàg, hogy ha kicsi mèrtèkben is belenyùl a mindenkori kormàny, akkor dominòelvszerűen borul minden, akàr hatalmas kàrt okozva a lakossàgnak. Apropò benzin: akàr 50-ft-os àrkülönbsèg is tapasztalhatò a kutaknàl. Ez is bizonyìtja, hogy ha valami magànkèzben van, akkor az àrak bàrmikor elszabadulhatnak akàrmilyen körülmèny hatàsàra. Tudom furcsa amit most ìrok, de az lenne az ideàlis a nèpnek, ha a legtöbb szolgàltatàs àllami kèzben lenne. Igaz, ez esetben diktatùràt emlegetne a nyugat. Mondjuk ìgy is...
#63
#62: Minimálbért már szinte csak a keleti végeken adnak (ott is 20-30%-os műszakpótlékkal), még a vasútnál is 40-50%-os pótlékokat dobálnak rá 200+%-os túlórabérrel problémásabb helyeken.
#62
#59: Így meg aki minimálbéren van dögöljön éhen.
#61
#60: Ok, nem kizárólag Huf/Eur miatt emelkedik a benzinár, de van, amiért tehetnének országos szinten (MNB, infláció, kuszaszemű kamatemeléssel), meg vannak külső gazdasági tényezők, amikre csak gyorsan reagálniuk illene.
Pl. a "szuperállamkötvénybe" befektetsz 10MFt-ot, 2-5 év múlva visszakapsz 12MFt-ot, de az IGAZI reálértéken annyit ér, mint ma 9,5MFt. Jó biznisz, nem?
#60
Juha!
A benzin àràval kapcsolatban jobban tarts attòl, hogy ne törjön ki konfliktus az USA ès Iràn között, mert könnyen 600 ft/l lehet a vègösszeg. A gyengèbb ft max 10-15 ft-al emeli az àrakat. Làtod, pàr nyamvadt dròn mit tett pàr nap alatt a kőolaj vilàgpiaci àràval, 10%-al emelkedett, melynek következmènyeit a napokban a kutaknàl megtapasztalhatjuk. Egy hèt alatt 14 ft-al lett dràgàbb a nafta.
#59
Juha!
Emlèkszel arra, mikor a benzin àra többször elszàllt, emiatt a cègek àrat emeltek? Hàt persze, hiszen írtad is alàbb. Ès arra emlèkszel, hogy a mikor a benzin olcsòbb lett, akkor a cègek csökkentettèk e a termèkeik àrait? Nem emlèkezhetsz, mert ilyen soha nem törtènt. Felfelè valahogy könnyen mennek az àrak, visszafelè màr kevèsbè. Lakàsàrak: èrdekes mòdon azòta dràgulnak, miòta a CSOK segìtsègèvel könnyebben vàsàrolnak az emberek ingatlanokat! Tanulsàg: mi magunk magyarok akik egymàst lehùzzuk sok esetben, ès dràgulàsokat tapasztalhatunk emiatt az èletben. Emlèkszel, mikor a minimàlbèreket a kormàny 5%-al megemelte? Volt àm sivìtàs főleg a pèkeknèl. Egy hètre rà àrat is emeltek. Kèpzeld mi törtènne idehaza, ha a sokak àltal követelt minimàlbèrt nyugat bèreket sùrolò nagysàgra emelnènk. Lenne olyan infàciò, hogy csak passognànk. A külföldi cègek meg ùgy elhùznànak innen, hogy a munkanèlkülisèg ùjra 10%-ra emelkedne. Huhh, lenne àm orbànozàs rendesen.
#58
#56: Csak pl. a Mol sem forintért veszi a benyát, ezért drágább lesz az üzemanyag, amiért drágul kb. MINDEN, amit 2 méternél arrébb kell mozdítani. Tényleg nagyon jó ez nekünk, "átlagembereknek".
A KSH infói helyett menjetek már két kört a városban, és kérdezzétek meg az olyan embereket, akik tényleg vásárolnak is pl. kenyeret. (Persze, van indok, rossz időjárás stb., de rendkívüli minőségi romlás mellett drasztikus áremelkedést vehetünk észre az elmúlt 5-10 évben).
Sajnos ugyanez a hatása a minimálbéremelésnek is.
#57
#56: Csak nem mindenki ott dolgozik és csak látja az árak kusznak fel a fizetés meg nem.
#56
#55: Ide jön a külföldi, mert több helyi valutát kap a pénzéért, amiből fizeti a dolgozókat és utána kiviszi és eladja kinti valutáért a legyártott cuccot.
Ha Eurónk lenne nem települt/ne ide a fél világ autógyártása, csehek és lengyelek se véletlenül ragaszkodnak a saját valutához, hiába állnak jobban, mint mi.
#55
#52: Előnye mi van nekünk kisembereknek?
#54
#52: Felölem lehet 500 is de minél előbb. 2021 ig egyfolytában.Euro alapu megtakarításom miatt nekem az 1000 lenne a legjobb :)
#53
#52: Hát ez szép szónoklat volt. Mit is mondhatnék ? :)
#52
Nyarlako!
Az Euro nem lesz idehaza bevezetve, vagy max nagyon hosszù idő utàn. Rosszul jàrnànk ugyanis. A ft nem a rossz gazdasàgi helyzetünk miatt gyengèlkedik mostansàg , hanem az Usa-Kìnai import vàmok emelèseinek bizonytalansàgai miatt, dùl a kereskedelmi hàborù ugyanis, csak nem tùl làtvànyos az àtlegember szàmàra. Megtèvesztve az embereket az ellenzèk persze rögtön orbànozik egyet. Amìg van igèny rà ezt is fogja tenni. A ft àrfolyam meg marad ott ahol most van, vagy ùjabb gyengülès következik be. A jegybank nem fog beavatkozni 345-ös szintig. A gyenge ft-nak van előnye, ès hàtrànya is.
#51
#50: https://9gag.com/gag/a2RdPYp

ez is rátesz majd...
#50
#49: "Marad a mostani áruk, az újakat be belövik vastagon 200k felé."

"Low budget konzolnak ott lesz a PS4, XO. Nem kell mindig a legújabbat venni. Semmi értelme 2 változattal indítani, én nem látom reálisnak. "

Persze én sem látok a jövőbe, de kizárt hogy CSAK valami baszó - de drága - géppel jöjjenek ki. Hiába BC, azt marketing szempontból nem lehet "eladni", hogy itt a PS5 ( meg az X2 ) , 200-ért, akinek nem fussa vegyen ELŐZŐ GENERÁCIÓS Pro-t, meg X-et.... ( főleg hogy azokon az új játékok már valószínűleg - biztos - nem fognak menni )
#49
#48: Vagy nem. Marad a mostani áruk, az újakat be belövik vastagon 200k felé.
#48
43#
Igen, valòszínű igazad lesz, a règi konzolok àrai esni fognak!
Talàn akkor mèg nem, ha az ùj gèp megjelenèse előtt pàr hònappal adja el valaki. Igaz, sokan kivàrhatnak emiatt a vètelekkel, nem ostobàk a vevők. Meglàtjuk.
#47
#45: Azt várhatod.