Shenmue III - nem biztosak a beígért Steam-kódok

  • Írta: Shifty
  • 2019. szeptember 22.
  • Hír
Link másolása
Csak nem akarnak csendesedni a botrányok a Shenmue III körül. Ezúttal az okozta a felháborodást, hogy a készítők által ígért Steam-kódokról kiderült, közel sem biztos, hogy megkapják őket a rajongók.

Mióta kiderült, hogy a közösségi finanszírozásból fejlesztett Shenmue harmadik felvonása a korábban beígért Steam-premier helyett kizárólag az Epic Games Store-ban lesz csak megvásárolható, folyamatosan áll a bál a Ys Net és a játékot kiadó Deep Silver körül.

Az exkluzivitás hírére felháborodott rajongók reakcióját ugyanis először botrányosan kezelték a készítők, kezdetben ugyanis azt kommunikálták, hogy hiába a felháborodás, nem fizetik vissza az elégedetlenkedő rajongók pénzét. Később a közösség nyomására változtattak az álláspontjukon és egy kéthetes határidőt szabva most már lehetőséget biztosítanak a pénz-visszaigénylésre.

Október 3-ig fogadják a rajongók igényeit, de azért itt is sikerült kihúzni a csapatnak a gyufát: döntés bejelentésekor ugyanis a Ys Net nem győzte hangsúlyozni, hogy a támogatások visszaigénylése után minimum 20 napot kell majd várni arra, hogy visszautalják a pénzt, legrosszabb esetben pedig a visszautalásra akár három hónapig is várhatunk.

És amikor már azt hinnénk, hogy nem tud minket meglepni a stúdió és a Deep Silver, akkor kiderül, hogy nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Akik nem kérik vissza a pénzüket, azoknak ugye a Ys Net ígéretet tett, hogy az Epic Games Store-exkluzivitás lejárta után, azaz a premier után egy évvel később megkaphatják a Steam-kulcsokat. A legújabb fejlemény azonban az, hogy állítólag nem haladnak jól a Valve csapatával a tárgyalások, így nem garantált, hogy ezt a vállalást tartani tudják.

A Shenmue III november 19-én jelenik meg PC-re és PlayStation 4-re.

1.
1.
TrishtanAG
"állítólag nem haladnak jól a Valve csapatával a tárgyalások, így nem garantált, hogy ezt a vállalást tartani tudja a stúdió és a kiadó."
Ennek ellenére a mai napig ki lehet választani azt, hogy ha valaki szeretne egy év múlva Steam-kulcsot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...