Felújított kiadást kap az első két Mafia?

  • Írta: Shifty
  • 2019. szeptember 26.
  • Pletyka
Link másolása
Az Egyesült Államokban csak tíz évente kell megújítani a védjegyeket, a 2K most mégis úgy érezte, hogy egyszerre három Mafia-játék kapcsán is megteszi a szükséges lépéseket.

Ugyan a Mafia harmadik része eléggé középszerűre sikeredett, a sorozatot még így is rajongók milliói szeretik, így nem meglepő, hogy a 2K gondosan ügyel arra, hogy minden rendben legyen a széria védjegyeivel.

Viszont az már meglepetés, hogy a kiadó úgy jegyeztetett be újra három Mafia-védjegyet, hogy abból kettő egyértelműen az első két részre utal, a dokumentációkban szereplő leírás és logó ugyanis nem hazudik. Érdekes azonban, hogy csak az USA-ban 10 évente kell megújítani a védjegyeket, és miután az első rész 2001-ben, a második pedig 2011-ben jelent meg, kiszámolható, hogy ez esetben itt nem lett volna erre szükség.

Éppen ezért nagyon úgy tűnik, hogy a tavaly leépítések miatt hírekbe kerülő Hangar 13 csapata ismét Mafia-játékon dolgozik, ami nem kizárt, hogy az első két rész felújított kiadása lesz. 

A 2K azonban itt nem állt meg, ugyanis levédetett egy harmadik Mafia-védjegyet is. Ennek az az érdekessége, hogy simán csak Mafiaként hivatkoznak rá, viszont eltér a játék logója az első rész logójától, ami alapján arra lehet következtetni, hogy egy új epizódot takar.

19.
19.
Cooper911
Én is nemrég gondolkoztam, hogy végig kéne játszani megint az elsőt. Remélem tényleg reboot lesz és szépen, jól megcsinálják.
Az első rész tényleg a legjobb volt, de én a második résszel többet játszottam a hibái és a hiányosságai ellenére. Sok dolgot megcsinálhattak volna benne, ott volt az autóversenyzős banda, volt pár küldetés aztán kész, pedig lehetett volna jó kis Street Rod-os éjszakai versenyeket csinálni. Az autólopós, bontóba leadós is egy tök jó küldivel indult, aztán annyi volt, vihettél még oda kocsit de csak a pénz miatt, semmi jó kis kihivásos küldi, vagy story elem. És ezeket akár DLC-ben is megcsinálhatták volna, erre kaptunk két hotrod kocsit a grease DLCben...
A story egész jó volt, a Jimmy's Vendetta meg hasonló volt mint a Mafia I végigjátszása után elérhető extrém küldetések.
A harmadik rész háááát.... nekem egy végigjátszást megért, de inkább a második részt venném elő újra. Egy achievment nincs még meg, a legnehezebb fokozaton való végigjátszásért járó. :)
18.
18.
FrankBlack
#17: Majdnem. Két utcával arrább.
17.
17.
user101
#11: Ez nem az az utca ahol a Salieri "üdvözletét" küldi az öreg Tommy Angelonak ? :)
16.
16.
PS4jacksony
Nekem a második rész is nagyon bejött a harmadik részben pedig az első rész öltönyös gengszter korba kellett volna visszamenni és egy ütős keresztapás részt csinálni ...Nem gyapotszedő szimulátort...
14.
14.
mustang74
#10: A soundtrack-et el indítva egyszerűbb a dolog. Bár az lenne az igazi Mafia-s érzés, ha lemezen meg tudnám szerezni és már pörögne is a gramofonon....
13.
13.
FrankBlack
Ja, most nézem, hogy Hangar 13 csapat készíti? Akkor az eddigi munkájukból kiindulva csúnyább lesz mint az eredeti, de legalább optimalizálatlan, és nem lesz olyan gép, amivel tarja stabilan a framerate-et.
12.
12.
ollie92
#6: Vietcong szerintem a valaha készült legjobb vietnámi háborús FPS.
Multi epic volt :D még botok ellen is lehetett. Kemény 20-30 fps tolhattuk régen 800x600 felbontáson.
11.
11.
FrankBlack
Nagyon jó lenne egy grafikailag felújított változat. Habár a 2. rész szerintem még ma is megállja a helyét. Nálam mindig fönt van a gépen, szoktam vele menni rendszeresen. Egy kis Reshade moddal rásegítve így néz ki most nálam:

https://i.imgur.com/PDmOHvD.png

A hír láttán mentem is vele egy pár kört. Annyira tetszik benne az autók fizikája, hogy valami elképesztő. Levágtam egy kanyart, felmentem a járdára. Az egy dolog, hogy jól megdobott a padka, de nagy gázzal elvittem egy padot is. Iszonyatosat csattantam, jól megfogott, és az autó eleje teljesen összetört. Ja, hogy ez nem Forza Horizon 4, el is felejtettem :D Nekimentem még egy villanyoszlopnak, amire szinte felcsavarodtam, szépen megállított, és már füstölt is a motor. Ja, mondom ez nem Forza Horizon :DD Mint autós játék, az autók fizikája terén is az egyik legnagyobb ász nálam.
10.
10.
cSzLaszlo
Ideje ,kezdem unni a maffia3 -at
,szebb legyen , jobb legyen és a zenéket ne vegyék ki ,mert úgy szoktam netezni hogy ülök a kocsiba és hallgatom a rádiót.
9.
9.
br1Koo
#7: Hát azért a fizikához is nyugodtan hozzányúlhatnának.. A sztorihoz meg a karakterekhez viszont semmiképp .
8.
8.
mustang74
Pont tegnap vagy tegnapelőtt gondoltam erre. Vagyis a Mafia első része de jó lenne korhű grafikával. De ha tényleg másba is bele nyúlnának akkor bele se kezdjenek!
7.
7.
joshfeed
A Mafia 1 jó lenne de csak tényleg a grafikához nyúljanak.
6.
6.
crytek
#5: Vietcong nagy kedvencem volt. Nagy kár hogy 2k elengedte. Pedig mai engine-el az a dzsungeltémás klubb egy álom lenne. Nem szoktam multizni de azzal anno sokat toltam multiba.
Elég volna ha az 1-2 és kiegeket feltolnák steamre
5.
5.
ollie92
Mafia I - még a csehek munkája volt, akárcsak a zseniális Vietcong. Majd idővel az amerikaiak elkezdtek belepofázni, ezt ne így, hanem úgy. Meglesz az fele annyi idő alatt is, stb.
Ennek végeredménye, hogy a Vietcong 2 alig 8 hónap alatt kellett, hogy elkészüljön és a Mafia II is kevesebb időt és erőforrást kapott, sok mindent ki kellett hagyniuk, habár a csehek egy még grandiózusabb Mafia játékról álmodtak. Mafia III meg nem érdemel hozzászólást.
4.
4.
Slik
az elso resz szerintem is a valaha keszult legjobb jatek a vilagon... a masodik resz mar fele olyan jo sem volt a harmadikat mafianak sem neveznem
2.
2.
DarkLord
Na az első rész az baromi jó lenne egy mai grafikával, de semmi máshoz ne nyúljanak, ne könnyítsék meg a játékot meg stb. legyen olyan élmény, mint régen csak mai grafikával. A második része nekem nagyon tetszett egy igazi jó történet mesélős játék volt csak ugye elméletileg nagyon sok dolgot kivágtak a játékból (brutalitás, igazi beavatás stb. amit nem engedélyeztek). Vito is szerethető figura volt, de Joe az igazi nagy arc benne. A harmadik rész meg...egyszer végigtoltam, de semmi az egész játék se történet se küldetések csak az ismétlődö menj ide menj oda nyírd ki ezt nyírd ki azt a végén, pedig ott a boss. Bármilyen másik játékban ezek mellék küldetés dolgok, ami itt a 3. részben az egész játékot ellátta küldetésekkel...ennyire rossz játékot sem igen találni na meg, ha azt nézzük, hogy Mafia 3 név alatt adták el, akkor még rosszabb a helyzet.
1.
1.
user101
Az első egy nagyon egyedi hangulattal bíró fantasztikus játék volt, el ne csesszék nekem ! A második már nem volt akkora élmény. Minden téren alulmúlta az elsőt. A harmadikról nem tudok nyilatkozni, megvettem, de még nem volt időm játszani vele és a második után valahogy annyira nem is vonz... :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...