A Rift-játékokat is viszi majd az Oculus Quest

  • Írta: Shifty
  • 2019. szeptember 26.
  • Hardver
Link másolása
A tegnapi Oculus Connecten bemutatkozott az Oculus Link, amely lehetővé teszi, hogy PC-re kössük a kábel nélküli Oculus Questet, ami így támogatni fogja az Oculus Rift játékait is.

Az Oculus Quest egy olyan VR-szemüvegnek készült, ami nem igényel semmilyen PC-t vagy mobilt, de még kábeleket sem. Felkapjuk a szemüveget és azonnal játszhatunk is. A készülék mindenféle külső szenzor nélkül működik, ám tartalmaz saját beépített giroszkópot, gyorsulásmérőt, illetve négy térérzékelőt, melyek együttesen teljes mértékben képesek lesznek 3D-s térképet készíteni a szobánkról.

Ehhez képest a Facebook most kitalálta, hogy mégis csak jó ötlet lenne, ha egy kábelen keresztül csatlakoztatható lenne a PC-hez a Quest. Ez lesz az Oculus Link, ami szoftveresen lehetővé teszi, hogy a Rift játékait is játszhassuk az eszközzel. Ehhez a már említett programon kívül egy mindkét végén USB-C kábelre lesz szükségünk, de természetesen a Facebook is kijön majd a saját kábelével, elvileg még idén. Ez 6 méter hosszú lesz, és 25 ezer forintba fog kerülni.

Ennél izgalmasabb, hogy érkezik a kontroller nélküli irányítás lehetősége is, vagyis elég lesz csak a kezünk ahhoz, hogy irányítsuk a játékokat. A jövőre bemutatkozó új funkcióhoz nem kellenek külön kiegészítők, a headsetbe épített monokróm kamerákat fogja használni a megoldás.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...