Brit toplista: az élen nyitott a FIFA 20

Nem meglepő, hiszen valahányszor csak új FIFA-játékot ad ki az EA Sports csapata, garantáltan megszerzik a toplista első helyét több héten keresztül. A focis játék mellett nagyot mentek még az xboxos címek is.

A FIFA 20 dobozos eladásait illetően 61 százalékban PlayStation 4-es verziókról beszélhetünk, az Xbox One 38 százalékot ért el, míg a Nindendo Switchre érkező Legacy-verzió csupán 1 százalékot tudhat a magáénak. Noha eddig az idei év legnagyobb rajtjáról beszélhetünk, a FIFA 20 dobozos eladásai még így is 7 százalékot estek vissza a FIFA 19 megjelenésekor mért adatokhoz képest.

A heti toplistát az Xbox One országos szintű akciója alaposan felkavarta, mivel a GAME, az Amazon és a Microsoft boltjaiban a konzolt egy speciális bundle-ben árulták a FIFA 20, a Minecraft, a Sea of Thieves és a Forza Horizon 3 címekkel egybecsomagolva.

Ennek hatására a Sea of Thieves például a múltheti huszonegyedik helyről a hetedikig jött fel, ezzel 199 százalékos növekedést elérve, de hasonlóan jó eredményeket ért el a huszonkettedikről kilencedik helyre felkapaszkodó Minecraft: Xbox Edition is.

A toplista első felében egyébként nem sok változás történt, a The Legend of Zelda: Link's Awakeninget kizárólag a FIFA 20-nak sikerült megelőznie, harmadik maradt a Borderlands 3, amit aztán ismét a Gears 5 követ.

A hét meglepő mértékben lemaradó új belépői a souls-like játékok; a Bandai Namco animés Dark Souls-klónja, vagyis a Code Vein csak a tizenharmadik lett, míg a The Surge 2 csupán a harmincötödik pozíciót érte el.

Összességében a múltheti eredményekhez képest 285 százalékkal több dobozos játékot értékesítettek az Egyesült Királyságban, ami egészen pontosan 816 985 darabnak felel meg, ám sokat elmond a fizikai értékesítés hanyatlásáról, hogy két évvel korábban a FIFA 18-ból egyedül kétszer többet adtak el ennél a számnál.

A jövő hét egyébként komoly izgalmakat tartogat a számunkra, a legérdekesebb kérdés talán az lesz, hogy a Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpointnak vajon lesz-e esélye megszorongatni a FIFA 20 második hetes eredményeit.

  1. FIFA 20
  2. The Legend of Zelda: Link's Awakening
  3. Borderlands 3
  4. Gears 5
  5. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
  6. Tom Clancy's The Division 2
  7. Sea of Thieves
  8. Mario Kart 8 Deluxe
  9. Minecraft: Xbox Edition
  10. Forza Horizon 3
5 komment - szólj hozzá!