Mitől olyan jók a The Last of Us: Part II animációi?

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 30.
  • Hír
Link másolása
Az életszerű mozgáshoz néha egyszerűen nem elég a motion capture, főleg ha egy interaktív játékról van szó. A Naughty Dog elárulta, hogyan alkották meg a The Last of Us: Part II megdöbbentően folyékony animációit.

Igen komoly munka rejlik a videojáték-karakterek animációi mögött, a stúdiók általában motion capture-felvételekkel, vagy kézzel megalkotott mozdulatsorokkal dolgoznak. Az előre felvett futás-, fordulás-, ugrás- és egyéb mozgási animációkat aztán játékosként egy összefüggő egységként láthatjuk, a természetesség megteremtésének trükkje pedig abban rejlik, hogy ezeket a felvételeket milyen meggyőzően vezeti egymásba a játék.

A Naughty Dog azonban más utat választott a The Last of Us: Part II esetében. Ahelyett, hogy nagy, átfogó mozdulatokat használnának, minden mozdulatsort felbontottak apróbb mikroanimációkra, majd a játék azokat dinamikusan illeszti a megfelelő helyre - ez a motion matching. Anthony Newman, a játék társrendezője így magyarázta mindezt el a GameSpot interjújában:

"A motion matching egy jókora halmaznyi animációból dolgozik. Több száz animáció közül válogat, majd azokat felvágja aprócska részekre. -- Ha definiálni szeretnénk a játékos mozgását, akkor nem azt mondjuk, hogy 'játszd le ezt a mozdulatot, aztán a következőt, aztán pedig ezt' - ehelyett a rendszer átnézi a felvett animációk listáját, kiválogatja belőlük azokat az apró részleteket, amik megfelelnek a mozdulatsorhoz és ezeket a darabokat képkockáról képkockára egymáshoz illeszti."

A motion matching ráadásul nem csak Ellie karakterénél működik - a Naughty Dog csapata az NPC-k mozgásához is ezt a megoldást alkalmazta. Newman elmondása szerint még a lovak és kutyák animációit is így ábrázolják majd. Ez pedig azt jelenti, hogy egy ponton mocapruhás lovak és kutyák szaladgáltak a stúdióban - nem jöhet elég korán a kulisszák mögötti videó!

A The Last of Us: Part II 2020. február 21-én érkezik PlayStation 4-re.

105.
105.
DeKor
#104: Azt írtam, hogy "Ha viszont csak ismételgetitek..."
Nem mondtam, hogy ismételgetitek magatokat, feltételes módban beszéltem róla.

De azért megjegyzem, valójában ugyanazokat a dolgokat írogatjátok, amikkel már futottatok nem egy kört. Nem láttam új érvet.
104.
104.
godach
#103: Hogy lerágott csont :D
103.
103.
DeKor
#102: Nem értem, mire írod, hogy nem teljesen biztos? Mi nem teljesen biztos?
102.
102.
godach
#101: Nem teljesen biztos. Mindig vannak új érvek, ellenérvek, vélemények, amire az ember reagál, még ha azt is hiszi, hogy már rég meg lett beszélve.
Én pl nem várom ezt a játékot, de vannak benne olyan dolgok, amik érdekelnek és amiért bekukkantok. Most is elég érdekes dolgok jöttek elő.
101.
101.
DeKor
Majdnem minden The Last of Us cikk alatt előjön ugyanazoktól az emberektől a leszbikus/homoszexuális kérdés. Egyszerűen nem hiszem el, hogy még mindig nem vitattátok meg a téma összes létező aspektusát.
Ha viszont csak ismételgetitek ugyanazokat a dolgokat, amiket korábbi cikkek alatt már tisztáztatok, akkor szerintem nem ártana megvizsgálni, kik hozakodnak elő mindig ugyanezzel a témával, és rájönni, hogy őket csak a hangulatkeltés vezérli, nem az egészséges vita.
94.
94.
B-Shaggy
92.
92.
Yanez
#89: Bocsi SLi, de nem a téma miatt volt kicenzurázva a kommented, hanem mert személyeskedtél, nyíltan lehülyézted a másikat. Civilizáltabban is lehet vitatkozni.
91.
91.
manderel
#64: Olyan nincs hogy valakit melegnek nevelnek. Attól hogy úgy nevelik (ez mondjuk elég nonszenszen hangzik), vagy nem nevelik rendesen, még nem fog a másik nemhez vonzódni. Nem lesz meg a kémia. Pont ezért nincs olyan se, hogy valaki döntés alapján lesz meleg. Aki így "dönt", az már korábban is látens meleg volt, csak a "döntés" pillanatában ért el oda, hogy ezt elfogadja és akár fel is vállalja.
89.
89.
SLi
#59: most komolyan ezt kiszedtétek?
akkor kb ennyit rólatok is, a szar oldalatokon már csak ez az egy dolog volt amiért érdemes volt felnézni néha hogy nem voltak az ilyen témák se kicenzúrázva
88.
88.
adamsfamily
#82: Lehet,hogy káros a szaporodásra,de azt az apróságot elfelejtetted,hogy több mint 7 milliárd ember él a bolygón és a faj fenntartásához szükséges erőforrás igény évről-évre egyre nagyobb.
Nekem nincs különösebb bajom a melegekkel.Az egyik rokonom konkrétan meleg,de attól függetlenül ugyan az az ember,aki volt.Sőt rajta gyerekként is látszott,hogy más.
Elég sok kisebbségi van,aki összeb*ssza a 6-8 gyereket aztán a putriban neveli őket.Az ő esetükben jó volt,hogy szaporodtak?
85.
85.
prodigy1990
#81: "Szar kapcsolatok így is bőven vannak" Ez igaz, akkor is, ha férfi-nő a felállás.
81.
81.
B-Shaggy
#79: Lehet nem. Úgy érzem nagyon arra megy ki, hogy az a helyes, hogy férfi-nő, de vannal aszexuálisak is, rájuk sem hurrogunk. Ha van két ember aki egymással érzi jól magát, nem veszítünk semmit, ha nem erőltetjük őket bele abba, hogy a másik nemmel legyenek. Szar kapcsolatok így is bőven vannak.
79.
79.
prodigy1990
#78: Mert nem érted meg, mire akartam célozni a szövegemmel. Nem konkrétan a szövegem a lényeg, hanem annak a mondanivalója, vagy egyszerűbben fogalmazva, azt nem érted, mire célzok vele.
77.
77.
godach
#75: Ismétlem magam utoljára. Nem utálom.
Azt, ahogy viselkednek belőlük, azt utálom.
76.
76.
prodigy1990
#72: Még mindig nem érted a lényeget. Nyilván ilyen nem következik be, de nem is ez a lényeg, hanem a melegség alapból rossz.
75.
75.
B-Shaggy
#69: 3 bekezdésnyi boomer sztereotípia. Igazából elégsok érv fel lett már hozva, de egyrészt te is tudod, hogy nem győzne meg, másrészt meg nem hiszem hogy kell arra érv, hogy ne utálj embereket azért amilyenek. A végén az a bajod, hogy gúnyolódott veled, de nézd meg a #71es hozzászólásod amit kb egyből azután írtál, hogy ezt a mondatot leírtad. Nem értem.
72.
72.
B-Shaggy
#68: De ha nem fog bekövetkezni, akkor mi értelme róla beszélni, meg ezzel alátámasztani amit mondasz? Akkor is bajba lennénk, ha mindenki képtelen lenne gyereket nemzeni, de a terméketlen emberek vagy a gyereket vállalni nem akarók ellen nem látok hadjáratot.
71.
71.
godach
#68: Avatar-név, profil. Gondolod, megérti?
69.
69.
godach
Tegyük azért azt is hozzá, hogy könnyű életforma ez mint betegség.
Egyrészt, egy kiskölyöktől aki még csúnya is és félős is, de az anyja még hetedik osztályban is kézenfogva kíséri el az iskolába, vagy az apja 14 évesen is úgy gagyogva beszél hozzá, mint egy három éveshez, nem is nagyon várhatunk mást.
EZEK, hozzá szoktak ahhoz, hogy a kis fenekük is ki volt nyalva. És bizony és sajnos, sokkal könnyebb nekik melegnek lenni (mert én az ilyen kis nem életrevalókat nevezem inkább melegnek) mint normális életet élni. Itt van mire fogni miért gyengék, miért nem kitartóak és miért mások. Nincs kényszer, beilleszkedni, mert egyszerűen ráfogják arra a lustaságukat, hogy ők melegek.
Ellenben a buzikkal, akikat azért hívok így mert így ismertem meg őket. Nem bántásból. Ezek férfiak, akik a férfiakhoz vonzódnak. Nem értem meg őket, nem értek velük egyet de kölcsönös tiszteletet mutatunk egymás véleménye iránt.

Agy olyan takonypóc, aki pedig a jogaira hivatkozik, de az apu és anyu pénzéből él albérletbe és jár egyetemre a többi tisztességes adófizető pénzéből, akik bár bivalybasznádon laknak és üzemi konyhán ebédelnek, nekem ne ossza az eszet azért, mert épp ráér. Nem kell főznie, mert hétvégén a szennyessel haza a tele ételhordókkal meg vissza, van egy kis ideje irkálni.
Pont mint ez az SLI gyerek is. Még csak egy értelmes érvet sem hozott fel. Gúnyolódni viszont ment neki. Tipikus :D
68.
68.
prodigy1990
#66: Látom, nem jött át a lényeg. Ez csak egy feltételezés volt, nyilván nem fog ez bekövetkezni, csak arra próbáltam ezzel is kilyukadni, hogy mennyire nem helyes, ha valaki meleg. Ezt egy értelmes ember megértette volna, hogy nyilván nem ilyen végletekben kell gondolkodni, ez csak szimplán célzás volt rá, hogy nem elfogadható dolog a homoszexualitás.
67.
67.
B-Shaggy
#66: homoszexuális lesz*
66.
66.
B-Shaggy
#64: Hú bazzeg erre még nem is gondoltam köszi! Nem értem, hogy miért nem rettegtem tőle eddig, hogy 7 milliárd+ ember homoszexuális lett. Köszi a tudományos véleményhez is!
#65: Melyik országban? Egyikben sem. Ebben az országban meg már ha megjelenik valahol valaki egy olyan sálban, amin van egy szivárvány, azt megverik, ha nő, ha férfi - pár hónapja történt. Csak az nem támogatja a narratívádat. Ez kezd olyan igazi felvilágosult centrista témába átmenni, hogy "az antifasiszták is ugyanolyan rosszak, mint a fasiszták". Meg sem lepődnék, ha mire legközelebb visszanézek, lesz egy komment, ami ezzel is egyetért.
64.
64.
prodigy1990
Láttam, hogy a melegekről ment a téma, hogy elfogadott-e vagy sem. Szerintem sosem szabadna elfogadni ezt az állítólagos betegséget, ami szerintem nem betegség, hanem egy abnormális viselkedés. Volt olyan például, hogy egy férfi sok nőben csalódott, erre meleg lett: ez nem betegség, hanem egy döntés,.
Melegnek senki sem születik, max olyannak nevelik a szülei vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem nevelik rendesen, ezért a gyerek nem lesz agyilag egészségesen érett.
A homoszexualitás már csak azért sem szabadna elfogadottnak lennie, mert ha mindenki az lenne, akkor kihalna az emberiség, már ebből is az következik, ohgy ez egy semmiképpen sem elfogadható dolog.
Vagy feltehetnék egy pofonegyszerű kérdést: miért létezik a másik nem a Földön?
Nincs több kérdésem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...