Ghost Recon: Breakpoint - mikrotranzakciós matiné

Megjelent a Ghost Recon: Breakpoint, de nem volt teljesen őszinte a játékosok mosolya, amikor az első napokban szétnéztek a prémiumvalutás üzletben. A Ubisoft szerencsére gyorsan reagált a pay-to-wint kiáltók aggodalmaira.

Az Ultimate Edition előrendelői már október 1-jén, a többiek pedig ma kezdték a Ghost Recon: Breakpoint túráját. A nyílt világú katonai shooter jócskán átalakult a Wildlands óta, hiszen itt egy igen terjedelmes szintrendszert kapunk, ahol a karakterünk mellett a fegyvereink és felszereléseink is komolyan eltérő statisztikákkal rendelkeznek, leginkább a The Division felépítéséhez hasonlóan.

Mivel a fejlődés és az igazán kemény fegyverek összerakása komoly idővel és munkával jár, hamar kicsapta a biztosítékot a rajongók között az, amit a játék online boltjában láttak. Az egyszerű skinek és egyéb kozmetikai darabok mellett ugyanis már a hivatalos megjelenés előtt találkozhattunk úgynevezett Time-Saver itemekkel.

Ezek a valódi pénzzel megvásárolható csomagok lehetnek képességpontok, XP-boosterek, fegyver-kiegészítőcsomagok, vagy a fogyóeszközök alapanyagai is. Mondanunk sem kell, hogy ezek komoly előnyhöz juttathatják azokat, akik hajlandók egy kicsit tágabbra nyitni a pénztárcát - szerencsére a Ubisoft reagált a felháborodásra és gyorsan eltávolította a szóban forgó csomagokat.

"Tisztában vagyunk vele, hogy október 1-jén, a Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint korai hozzáféréses fázisa alatt néhány Time-Saver csomag megvásárolható volt az online üzletünkben" - olvasható a Ubisoft fórumos üzenetében. "Ez hiba volt a mi részünkről, nem ez volt a tervünk. Ezek a csomagok azért készültek, hogy a játékhoz később csatlakozók, ha úgy tartja kedvük, könnyebben felzárkózhassanak a többiekhez, s így ők is élvezhessék a kooperatív játékot és a végjáték kihívásait. Ezeket a haladást felgyorsító csomagokat egyelőre eltávolítottuk az online boltból."

A Ghost Recon: Breakpoint PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on jelent meg.

10 komment - szólj hozzá!