Frissítve: Remek rajtot vett a Joker

Kiválóan sikerült a Joker első hétvégéje a mozikban, úgy tűnik, a nézők is kedvelik Todd Phillips nagyszerű filmjét. A számok alapján a Joker a nagyok ligájában focizik, pedig szűkös büdzséből készült.

Mi imádtuk a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Jokert, és úgy tűnik, voltunk így ezzel egy páran: a film remek hétvégét tudhat maga mögött, az USA-ban 93,5 millió dollárt kalapozott össze a mozipénztáraknál, ehhez pedig további 140,5 millió dollár jött hozzá a világ többi részéről úgy, hogy Kínában még nem mutatkozott be a fim.

Amerikai viszonylatban a Joker egy rekordot is megdöntött, hiszen az eddigi legjobb októberi rajtot sikerült összehoznia, amivel a Venomot (80,3 millió dollár) utasította maga mögé. A legjobb felnőtteknek szóló film nyitányáért járó címet már nem sikerült megszereznie, a Deadpool 132,4 millió dollárral tartja ezt a csúcsot.

Azért a készítők valószínűleg nincsenek elkeseredve: a Joker szűkös büdzséből, a jelenlegi információk szerint 55-70 millió dollárból készült, ami bőségesen megtérül majd a Warnernek.

Update! Most kaptuk a hírt a forgalmazótól, hogy itthon is nagyot ment a film, a hétvégén több mint 101 ezer jegyet váltottak a Jokerre a hazai mozikban.

10 komment - szólj hozzá!