PlayStation 4 - közeleg a 7.00-s rendszerfrissítés

A héten befut a PlayStation következő, 7.00-s sorszámú rendszerfrissítése, amely kibővít néhány igen hasznos fícsört. Bővül a party chat létszáma és végre Androidon is teljes támogatást kap a Remote Play.

Megszokhattuk az utóbbi időben, hogy a PlayStation 4 rendszerfrissítései nem hoznak eget rengető újdonságokat, de a 7.00-s verzió azért tartalmaz majd egy-két hasznos apróságot. A PlayStation Blogon részletezett információk szerint még a héten megérkezik az update, ami első sorban a party chat és a Remote Play funkcióit javítja majd.

Eddig legfeljebb nyolc játékos csatlakozhatott egymáshoz egy PS4-es partyhoz, ezt a számot viszont megduplázza a frissítés - mostantól akár 16-an is megférünk majd egy chatszobában. Részletekbe nem merültek, de ezen felül a Sony javított a hálózati csatlakozáson és a hangminőségen is - bármit is jelentsen ez a gyakorlatban.

A távoli játék borzasztóan hasznos funkciója is kapott egy kis szeretetet. Mostantól androidos mobilon vagy tableten is elérhetővé válik a PS4 Remote Play alkalmazása - ehhez Android 5.0-s, vagy annál frissebb operációs rendszerre lesz szükségünk. Az iOS-es felhasználók is kaptak pár új fícsört: az update után bármikor megjeleníthetjük a kontrollert, illetve lefixálhatjuk a képernyő orientációját. Az androidos és az iOS-es tábort egyaránt érinti, hogy már Bluetoothon keresztül is csatlakoztathatjuk a DualShock 4 kontrollert a mobilkészülékünkhöz - ehhez azonban feltétlenül Android 10-re, vagy iOS 13-ra lesz szükségünk.

22 komment - szólj hozzá!