HWSW: Videokártyás tűzijátékot hozhat 2020

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 8.
  • Hardver
Link másolása
Régen látott izgalmakat és fejlődést hozhat 2020 közepén a videokártyák piaca. Az Nvidia mellett az AMD, illetve a piacra bő két évtized után visszatérő Intel is vadiúj termékeket mutathat be.

Iparági pletykák szerint az Nvidia valamikor a jövő év első felében, várhatóan május-június környékén jelenti be vadiúj, Ampere kódnévre hallgató generációját, mely az elvárások szerint jelentős előrelépést hoz. A nagy konkurens AMD is új fejlesztéssel készül. A házon belül állítólag csak "Nvidia Killer" jelzővel illetett grafikus egységekkel szorosabbá válhat a régi rivális versenye. Ezzel nagyjából egy időben az Intel is beszáll a meccsbe, amely a fejlesztéseket vezénylő Raja Koduri egyik friss utalása alapján hasonló időben, 2020 júniusában dobhatja piacra újkori videokártyáinak első sorozatát.

A jövő évre datált bemutatók sorát az Nvidia nyithatja. Az Ampere kódnevű fejlesztés már elnyerte végleges formáját, a tervezőcég pedig már a piacra dobáshoz nélkülözhetetlen certifikációk megszerzésén dolgozik. Bár a mikroarchitekúráról eddig jóformán semmilyen információ nem látott napvilágot, a Digitimes egy korábbi cikke szerint az Ampere mind a teljesítményen, mind pedig a hatékonyságban komoly előrelépést jelent majd a Turinghoz képest.

Ha érdekelnek a további részletek, akkor irány a HWSW!

7.
7.
Firsttime
#5: *me crying in the corner with my gtx970
6.
6.
Extol
Érdekes, nem mintha új kártya kellene azért örülünk a fejlődésnek
5.
5.
hedzsooo
Hát jó lenne, ha jövőre lenne pár új kari, aztán a GTX2080-asok ára közben meg picit mérséklődne, mert azt szúrtam ki magamnak, kövi karinak.. :)))
2.
2.
bitbandita
Kíváncsi leszek, jövőre terveztem kártya upgrade-et. Egy 6GB-os Asus Strix nV1060 van most, eddig elvoltam vele, de a Cyberpunk-nak már minimum egy 2070-el szeretnék nekiállni.
1.
1.
user101
Mindenki üljön le a seggére, semmi nem fog történni... :(((
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...