Hivatalos: jövő karácsonykor jön a PlayStation 5

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 8.
  • Hardver
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment vezetője, Jim Ryan a Wirednek elárulta, hogy 2020 végén, a karácsonyi szezonban küldik boltokba az új PlayStationt, aminek tényleg PlayStation 5 lesz majd a neve.

Hivatalosan is megerősítette a Sony, hogy jövő év végén, a karácsonyi szezonban küldik csatasorba következő generációs konzoljukat, aminek a nevével sem vacakoltak sokat, így PlayStation 5 néven fut majd az új gép. 

A bejelentést a Sony Interactive Entertainment vezetője, Jim Ryan ejtette meg, aki a Wired hosszú cikkében azt is elárulta, hogy a DualShock-kontrollerek komoly ráncfelvarráson esnek át. Az ígéretek szerint még több információt ad majd át játék közben a kontroller. Ennek egyik alapja az úgynevezett haptikus visszajelzés, ami a jelenleg használt rezgőmotoroknál egy fejlettebb megoldás. Ez lehetővé teszi, hogyha például nekiszáguldunk egy versenyautóval egy falnak, akkor az végre más érzést kelt, mint amikor például a FIFA-ban leszerelünk valakit. A technológia másik része azt is lehetővé teszi majd, hogy a játékosnak jobban át lehessen adni, milyen környezetben zajlik az adott cselekmény. Teljesen más visszajelzést kapunk, amikor a sárban kúszunk, vagy amikor egy füves pályán futunk végig.

A ravaszok működése is megújul, így a jövőben lehetősége lesz a fejlesztőknek, hogy beállítsák, milyen ellenállással működjön az R2 és az L2, ami azt jelenti, hogy egy játékban egy íjat megfeszíteni egészen más élmény lesz, mint korábban.

A cikk emellett megerősíti, hogy a PlayStation 5 4K-s, 100 GB-os lemezeket támogató Blu-ray-lejátszóval érkezik, és bár a játékokat kötelező majd telepíteni, nem kell minden fájlt felmásolni a konzol SSD-jére - az egy- és a többjátékos módok például külön is mozgathatók lesznek. További érdekesség, hogy a ray-tracing hardveresen támogatott funkció lesz - a gép tervezője, Cerny szerint ezzel kapcsolatban különösen sok kérdést kaptak.

49.
49.
SLi
#35: itt már se kolbász, se kerítés mert mindkettőt ellopták
46.
46.
Norbiii
#45: Mondjuk egy esetleges magas ár miatt, lehet ok a "félelemre". 150 ezer is bitang sok pénz egy konzolért, de ha ez fölé megy, akkor szerintem itthon sokan bajban lesznek. És mi lesz a játékok árával, hiszen most a 18-20ezert forint sem kevés?

Ami szerintem lesz, hogy egy szűkebb réteg hamar fog hozzájutni a Ps5-höz, a többség meg vár éveket mire olcsóbb lesz. Meglátjuk.
45.
45.
Norbiii
Hihetetlen, hogy így elrepült az idő! :( A Ps4 sikeres, és számomra még mindig olyan, mintha egy friss új konzol lenne, de hát elérkezett az idő. Bele sem merek gondolni, hogy milyen brutális lesz majd a Ps5....... :)
42.
42.
Fata Morgana
Megvárom még a sok "láma" leteszteli és mikor jön a Slim verzió akkor beruházok reá én is.
Látom álmodoznak sokan az 500dolláros árról pár hónapja 600-700dolcsis árat rebesgettek nem hinném olcsóbb lenne főleg ha azt tudja amit mondtak.
Remélem a kontrollert megoldják hogy ne a "R2-L2" támaszkodjon mert kiábrándító mikor lerakja az ember és pl. a DS3-ban simán rácsaptam a "haver NPC-re" ami nem volt túl jó húzás.
Várjuk szeretettel!
41.
41.
cannondale
100 országban meg se jelenik.
Napi tál rizs.
Autódugó az utakon= ráérsz.
Jóléti társadalom vagyunk a tevék országához képest.
39.
39.
Őrnagy
#38: Viszont fasza kolbászt kurvanehéz szerezni :D
38.
38.
warrior1991
#35: Igen , tudom . Nem vita forrásnak
sem megbántásnak szántam . Szvsz
viszont könnyebben hozzájut az ember bármilyen műszaki cucchoz egy tehetősebb régióban ,ennyi.
35.
35.
Yanez
#34: Az utolsó mondatodban benne van, hogy szerinted tehetősebb országokban kolbászból van a kerítés. Elárulom a nagy titkot: nem kolbászból van, de még csak nem is kolbász bélből!
25.
25.
Moqs74
#11: Szerintem lehet,hogy be mer vállalni mind a kettő nagy konzol gyártó magasabb árat is induláskor,mivel hogy mind kettő gép visszafelé kompatibilis lesz....induláskor elérhető az egész ps4 és xbox one könyvtár....
24.
24.
RootKiskacsa
#23: Valószíműleg parasztvakítás az egész és jó ha az elvárt teljesítmény felét fogja tudni. Nincsenek csodák 500 ojrókért...
23.
23.
DarkLord
Nem fogják olyan vastagon mérni az árat, mert azt akarják, hogy vegyék és ha veszik, akkor a játékok is fogynak majd, tehát meghúznak egy olyan határt a gép árával, amit egy átlag ember megtud fizetni és ezt a kis "bukót" (ami ugye még ígysem az...) visszahozzák az ex játékok simán stb. mert azok viszont tuti lesznek jövő év végén már 25-be simán (forintba).
21.
21.
Őrnagy
#17: Addigra föllendül a magyar gazdaság (még jobban, bár most is a csúcson van).
17.
17.
Drazhar
#1: Szerintem nem tehetik meg, hogy annyi legyen egy alap kontroller. Széles bázist céloznak, én bízom benne, hogy továbbra is marad a lélektani 500$.
(Más kérdés, hogy a vicces játékpénzünk - forint - miatt nekünk ez mennyit is fog jelenteni :D)
16.
16.
Őrnagy
Már leszoktam arról, hogy rögtön lecsapjak az új konzolra, ugyanis a PS4 beszopatott annak idején a játékkínálatával.
Most épp Boxot nyúzok, de 2 év múlva lehet, hogy PS-re váltok ismét, főleg ha a Sony előfizetéses rendszere is olyan fasza lesz, mint most a Microsofté.
Nekem tetszenek az új funkciók a kontrolleren, már csak jól ki kéne használni őjet. A hangszóró a mostanin, meg a tapipad is tök jó, de kevés játékban vannak kihasználva.
Valahogy a hűtést kéne lecsendesíteni, bár azt elég nehéz. Habár a füles megoldás a zaj elnyomására.
Ha lenne PS-re valami fasza exkluzív autóverseny, annak nagyon örülnék. Sajna nekem a GT Sport nem jön be.
11.
11.
DarkLord
Az a baj, hogy úgyis meg kell venni a címek miatt, lehet húzni a dolgot, de muszáj lesz. Gondolom az új GoW is csak erre jön, aztán a GTA6 (egy darabig biztos a két új konzolra lesz majd csak) netán új UC-n törik a fejüket? (ha nem, majd össze kell csiszolni egyet még is csak :D) stb.
10.
10.
Darksiders84
Szokásos ár téma? Szerintem biztos magasabb lesz a karácsonyi szezon miatt mint gondolnák egyesek mert ilyenkor úgyis többen ráugranak (valószínűleg nem tökéletes első szériás). Azért én is kíváncsi leszek a gépre de inkább a vele induló új címekre!
8.
8.
mohaneji
Ki az aki nem hitte, hogy PS5 lesz a neve?
6.
6.
NECROSMOKE
Azt sem bánom ha 2022 fégén jön ki. En jól elcagyok a PS4, PS3, PSVITA kombóval . Van még mit pótolnom...ami soha nem fog osszejönni :D
5.
5.
warrior1991
Megvárom míg összegyűlik rá pár játék . Addigra az esetleges első szériás hibák is kiküszöbölve lesznek. Ps4 slim-em még elpörög addig.
3.
3.
Rezsidémon
Akkor most elkezdem a spórolást es addigra siman meglesz ra a zseton :)
2.
2.
Yanez
Érdekesen hangzik. Akkor várjuk a részletes infókat is, gondolom 2020-ban.
1.
1.
DeKor
Ez mind remekül hangzik. Kíváncsi vagyok, megáll-e 30 ezer forint körül egy kontroller ára.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...