Politikai okokból tiltott ki profi játékost a Blizzard

  • Írta: szlav
  • 2019. október 9.
  • Hír
Link másolása
Komoly népharag és bojkott alá került az Activision Blizzard, miután kitiltottak és a jutalmától megfosztottak egy profi Hearthstone-játékost, aki egy interjú során a honkongi tüntetések mellett állt ki.

Az Activision Blizzard kitiltotta Ng Wai Chungot, azaz Blitzchungot a Hearthstone Grandmasters versenysorozatáról, illetve visszavonta a neki járó 10 ezer dolláros pénzjutalmat. A profi játékos egy meccs utáni interjú során a hongkongi demokratikus tüntetések mellett állt ki, a kamerába kiáltva: "Szabadítsátok fel Hongkongot! Ez a mi korunk szabadságharca!"

A Grandmasters szabályrendszere szerint egy résztvevő kitiltható, abban az esetben, ha a Blizzard belátása a játékos olyan tettet követ el, amely nyilvánosan sérthet egy népcsoportot, vagy árthat a Blizzard publikus arculatának - erre hivatkozva vonták vissza Blitzchung nyereményét, illetve emiatt tiltották ki őt egy teljes évre a profi versenyekről.

Ez a döntés nem meglepő módon komoly hullámokat keltett a játékosközösségben is, akik nem kevés gúnnyal idézik fel a vállalat mottóit: "Gondolkodj globálisan!", "Minden ember hangja számít." Az események hallatán a korábbi rajongók a Hearthstone hivatalos, illetve reddites fórumán is tömegével bojkottálják a vállalatot - számos fórumozó állítja, hogy véglegesen megválnak a Blizzard játékaitól. A helyzet a Blizzard subbredditjén csúcsosodott ki leginkább, melynek hatására a moderátorok ideiglenesen le is zárták azt, ugyanis az ügy kapcsán számtalan agresszív üzenet és fenyegetés érte a stúdió dolgozóit.

10.
10.
B-Shaggy
Most meg deaktiválták az összes azonosító-opciót és nem lehet fiókot törölni. Szép.
Amúgy ilyenkor mi van, hogy tegnap 9 komment volt, most meg 7, és nem írja, hogy bármelyik komment törölve lett volna?
6.
6.
Ooorky
#5: Mert eddig nem a profitot hajszolták?

Ha nem voltál polkorrekt eddig is kizárták, vagy szimplán kibasztak veled a bírák mert egy ellenszenves nemzet szülötte voltál. Most annyi változott, hogy mások is benyújtották, hogy szerintük mi polkorrekt és mi nem az.
5.
5.
user101
Először az 'epic', majd az 'nba', most meg a 'blizzard'... Kedves illiberális vezérünk valami komoly boszorkánymesteri hatalommal bírhat, mert ami az ideológiai vezéreinek a száz év kommunizmus alatt nem sikerült az neki igen... :)))

Viccet félretéve, amíóta a kínai befolyás térhódítása nyilvánvaló fenyegetéssé vált, azóta pofázom, hogy ez így nem jó és baj lesz... Tessék, ma már annyira csak a pénz és a profit számít, hogy egy ilyen szebb korokat is megélt szervezet is lefekszik és feladja az erkölcseit...

Mondhatnám, hogy fuck epic, nba, blizzart és a többiek, b@sszátok meg, de eddig se vettem semmit tőlük, nem volt semmilyen téren hasznuk belőlem ... nos ... ezután sem lesz... :)
4.
4.
Szánalmas az Acti Blizz, ezt már jó ideje tudni.
2.
2.
ollie92
Hehe, ez kurva jó lett :D

https://preview.redd.it/36iketnovdr31.jpg?width=960&crop=smart&auto=webp&s=83eabeae9f2a97aac7767fb0447c3a02af3c43f4
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...