100 milliós rekordot döntött a Call of Duty: Mobile

Minden idők legnagyobb elsőhetes rajtját produkálta a mobiljátékok piacán a Call of Duty: Mobile. A népszerű shooter hordozható változatát mindössze egy hét alatt több mint 100 millió alkalommal töltötték le.

Alig néhány napja számoltunk be a Call of Duty: Mobile korai sikereiről, ez a lendület pedig megállíthatatlannak bizonyult: a játék két vállra fektette a Fortnite és PUBG rekordtartó hordozható változatait, hiszen a hosszú múltra visszatekintő shooterszéria mobilverziója több mint 100 millió letöltéssel büszkélkedhet már az első hét után.

A Sensor Tower elemzői szerint ezzel a Call of Duty: Mobile minden eddigi rekordot megdöntött, ami a mobiljátékok nyitóhetét illeti - annak ellenére is, hogy igazi bravúr kell ahhoz, hogy pályára jussanak a felhasználók, hiszen nagyon komoly strapa alá kerültek a játék szerverei. Ismét leszögezhetjük azt, ami eddig is evidens volt: a mobiljátékok globális piaca jóval nagyobb, mint amire gondolnánk. Ezt támasztja alá a Mario Kart Tour hasonlóan lendületes startja is, ami éppen csak 10 millióval maradt le a Call of Duty mögött.

2 komment - szólj hozzá!