PlayStation 4 - vége a Facebook-integrációnak?

Az új rendszerfrissítéssel egy másik, előzetesen nem beharangozott változtatás is érte a PlayStation 4-et. A hét elején megszűnt a platform Facebook-integrációja, igaz, a közösségi oldal szerint csak ideiglenesen.

Sok videojátékos újságíró vonyított fel fájdalmasan, amikor kiderült, hogy a Sony kiveszi a PlayStation 4 rendszeréből a Facebook-integrációt, gyakori ugyanis, hogy a kollégák pendrive-ra másolgatás helyett egyszerűen egy privát Facebook-albumba osztogatják tovább a játékok cikkekbe szánt screenshotjait.

Fícsörparadicsom 2013-ból: megosztjuk az élményt.

Persze túlzás lenne azt állítani, hogy a Facebook-integráció úri huncutság, sőt a konzolgeneráció elején kifejezetten fontos újításként harangozta be a Sony, hogy a PS4-en már összedrótozhatjuk a PSN-fiókunkat a Facebook-profilunkkal, rákereshetünk a PS4-en játszó facebookos ismerőseinkre, a játékokban készített képeket és videókat pedig közvetlenül, egy erre dedikált gomb segítségével oszthatjuk majd tovább a közösségi oldalon.

Úgy tűnik azonban, hogy egy korszak érhet most véget, a Sony ugyanis a PS4 legújabb rendszerfrissítésével kiszedte a Facebook-integrációt a konzol dashboardjából. Habár a konzolgyártó nem árulta el, hogy ennek mi az oka, a Kotaku elérte a Facebook illetékesét, aki azt mondta, a két cég épp újratárgyalja a Facebook-integrációt lehetővé tevő szerződésüket, és amíg nem sikerül megegyezniük, lelőtték az említett funkciókat.

Ez alapján úgy tűnik, a búcsú csak ideiglenes - reméljük, mihamarabb tisztázódik a helyzet!

9 komment - szólj hozzá!