Modern Warfare - nem azonnal foglal el 175 GB-ot

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 11.
  • Gépigény
Link másolása
A héten több játék bejelentett rendszerkövetelménye is megrökönyödést keltett, hogy aztán a kiadók és stúdiók kicsit később finomítsák az eredetileg belebegtetett konfigurációkat. Így járt most a Modern Warfare is.

A héten először a Jedi: Fallen Order sokkolt minket, amikor az eredetileg beharangozott ajánlott rendszerkövetelménynél 32 GB memóriát írtak elő a Respawn Entertainment fejlesztői. Ezt később korrigálták, és jelezték, elírás történt, a játéknak elég lesz majd 16 GB memória is.

Aztán befutott a Red Dead Redemption II PC-s kiadásának a gépigénye is, ahol a 150 GB-nyi szabad tárhely ért fel egy hidegzuhannyal, bár a játékban szabadon bejárható vidék méreteit és az elképesztő látványt figyelembe véve ez még nem tűnik annyira elrugaszkodottnak.

Majd jött a Call of Duty: Modern Warfare, ami csípőből rákontrázott a Rockstar vadnyugati kalandjának játékára, az Activision és az Infinity Ward ugyanis 175 GB-nyi szabad tárhelyet vár el a vásárlótól.

Az Activision aztán egy blogbejegyzésben tisztázta a helyzetet, és megerősítették, hogy nem az első napos telepítés igényel majd ekkora helyet, hanem a később érkező, ingyenes tartalmakkal együtt értendő ez a szám. Ez azt jelenti, hogy ez csak egy ajánlás, miszerint a jövőben összesen ennyivel érdemes majd számolnunk. Az sajnos már nem derült ki, hogy akkor mennyit is telepít majd a premier napján a játék.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

4.
4.
shatterhand
3.
3.
strike19
Én nagyon várom ezt a játékot. Csak memóriát kell venni a gépbe.
2.
2.
zoe9
Merevlemezes számlákat nézve: 15 évvel ezelőtt kb. 175ft-ért vettük a GB-okat, ez ma kb. 10 ft-nál tart (HDD) és lassan az SSD is erre a sorsa jut ha nem is olyan ütemben.

Ha ilyen előrelátó volt az Activision, akkor szólhatna a "kedves" EA-nek, hogy nem ártana frissíteni oridzsinen a SW Battlefront 2 memória igényét. Mai napig a megjelenéskori adat szerepel, miközben maroknyi ingyen DLC-t beletoltak. A decemberi TRoS kontenttel már talán 100GB is lesz egy full telepítés, miközben 60 az elvárt.
1.
1.
user101
Semennyit, nullát... Természetesen. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...